Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ibrahim Abed Elmoz Juba, Cairo Design Award 2024 yarışmasında “Interior Architecture & Design” kategorisinde kısa listeye girdi.
Peyzaj Tasarımı, İç Mimarlık ve Tasarım, Ürün Tasarımı, Moda ve Mücevher Tasarımı ve Görsel İletişim Tasarımı alanlarında uluslararası tasarımcılarında yer aldığı Cairo Design Award 2024’e Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ibrahim Abed Elmoz Juba “Exhibition of The Ancient Hebron a Restoration Project” başlıklı projesiyle katıldı.
KBÜ Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencisi Juba “Interior Architecture & Design” kategorisinde gönderdiği tasarım projesi ile jüri tarafından değerlendirildi ve yarışmada kısa listeye girmeye hak kazandı.
Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ibrahim Abed Elmoz Juba, Filistin’in El Halil kenti için tasarladığı proje ile kentinin tarihi önemini canlandırmak ve yeni nesiller arasında farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, şehrin zengin mirasını sergileyen kültürel bir simge yapı oluşturarak turistler için bir destinasyon haline getirmeyi hedeflemekte.
Kastamonu’da heyelan sebebiyle ulaşıma kapanan yol ulaşıma açıldı
Kastamonu’da bir hafta evvel meydana gelen heyelan sonrasında ulaşıma kapanan Cide-İnebolu karayolu, takımların çalışmasıyla tekrar ulaşıma açıldı.
Olay, 29 Mayıs’ta Kastamonu’nun Cide, Doğanyurt ve İnebolu ilçelerini birbirine bağlayan İlyasbey köyü mevkiinde meydana gelmişti. Heyelan sebebiyle yoldan kopan toprak kütlesi Karadeniz ile birleşirken, yol ulaşıma kapandı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü takımları tarafından yürütülen çalışma sonucunda yol sabah saatlerinden itibaren yine ulaşıma açıldı.