Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
19 Aralık, 2016 09:38 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü Öğrencilerden LÖSEV’e Rekor Destek

Karabük Üniversitesi (KBÜ) LÖSEV gönüllü topluluğu ve öğrenci konseyi ile birlikte “LÖSEV Hayat Verir” sloganı ile Karabük Üniversitesi’nde yardım kampanyası düzenledi.

Üniversitenin farklı fakültelerinde stant kuran gönüllü öğrenciler “Kampüste LÖSEV” projesi kapsamında üç gün boyunca lösemili çocukların annelerinin yaptığı oyuncak bebek, magnet, kitap ayracı gibi çeşitli ürünleri satarak elde ettikleri geliri lösemili çocuklara bağışladı.

Karabük Üniversitesi’nde “Kampüste LÖSEV” projesi ile yapılan çalışmada bir günde 3 bin 500 TL satış yapılarak üniversiteler arasında en çok satış rekoru elde edildi.
LÖSEV Gönüllü Topluluğu Koordinatörü Doğuhan Kayan, sıklıkla Karabük’teki lösemili çocukları ziyaret ettiklerini ve yıl boyunca yapılan kampanyalardan elde edilen gelirleri LÖSEV’e bağışladıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Haziran, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
0 0

Eskipazar Sarı Traverten Taşı’nda Markalaşma İçin Kritik Adım

Karabük’ün en önemli yer altı zenginlikleri arasında yer alan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından coğrafi işaret tescili kazandırılan “Eskipazar Sarı Traverten Taşı” için markalaşma ve katma değerli üretim sürecinde yeni bir aşamaya geçildi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen Yerel Ürünlerin Markalaşması Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Eskipazar Sarı Traverten Taşı’ndan Üretilen Katma Değerli Ürünlerin Markalaşması ve Ticarileşmesi Projesi” için imza töreni gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Eskipazar Belediyesi proje sahibi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ise proje ortağı olarak yer aldı. Proje hazırlık süreci, KTSO Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Uzmanı Tarık Özmen koordinasyonunda yürütüldü.
KÜRESEL PAZARA AÇILMA HEDEFİ
Proje ile Eskipazar Sarı Traverten Taşı’nın yalnızca ham madde olarak değil, tasarım ve katma değerli ürünlere dönüştürülerek ulusal ve uluslararası pazarlarda güçlü bir marka haline getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Ar-Ge, kurumsal kimlik çalışmaları, dijital pazarlama altyapısı ve hedef pazar analizleri yapılacak.
İMZA BARTIN’DA ATILDI
Projenin resmi sözleşmesi, Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında Bartın Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen törenle imzalanarak yürürlüğe girdi.
KTSO’dan yapılan açıklamada, coğrafi işaretli ürünlerin markalaşmasının Karabük ekonomisine önemli katkı sağlayacağı vurgulanarak, projenin Eskipazar ve bölge sanayisi için hayırlı olması temenni edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin