Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
26 Ekim, 2025 13:33 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’nün Düzenlediği Uluslararası Kongre Bakü’de Bilim ve Kültür Köprüsü Kurdu

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi öncülüğünde düzenlenen 6. Uluslararası Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi, kültürel mirasın korunması ve akademik iş birliklerinin güçlendirilmesine katkı sundu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi öncülüğünde düzenlenen 6. Uluslararası Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bilim insanları ve kültür temsilcilerini bir araya getirdi.

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ortaklığında organize edildi. Etkinliğe Türkiye, Azerbaycan, Sırbistan, Japonya ve İngiltere’den çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı.

Kongre düzenleme kurulunda; KBÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Nuray Türker (Kongre Başkanı), Doç. Dr. Sibel Ayyıldız, Dr. Ayşe Nur Uslu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Doç. Dr. Oğuz Diker ile doktora öğrencisi Halima Isayeva yer aldı.

“Bilimsel ve Kültürel Dayanışma Kalıcı Değerler İnşa Eder”

Kongrenin açılışında konuşan Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ertegin Salamzade, Türkiye ve Azerbaycan arasında bilimsel, kültürel ve sanatsal iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Salamzade, “Kültürel mirasın korunmasının bilime, kültüre ve sanata yansıyan yönleri toplumlar için kalıcı değer taşır.” dedi. Türkiye üniversiteleri ile her türlü iş birliği ve ortak çalışmalara hazır olduklarını belirtti.

Salamzade, “Kültürel mirasın korunmasının bilime, kültüre ve sanata yansıyan yönleri toplumlar için kalıcı değer taşır. Türkiye üniversiteleriyle her türlü iş birliği ve ortak çalışmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Kongrede Portsmouth Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Selçuk Can, “Kültürel İletişim” konulu açılış konuşmasının yanı sıra “Deney Tasarlama ve Yürütme” başlıklı eğitim programıyla da katılımcılara hitap etti.

Etkinlikte Prof. Dr. Ertegin Salamzade, Doç. Dr. Namık Abbasov, Prof. Dr. Cingiz Abdullayev ve Zaur Musayev’e Karabük Üniversitesi tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Program kapsamında Çanakkale Barış Korosu, Azerbaycan Devlet Çocuk Filarmonisi Salonu’nda unutulmaz bir konser verdi.

Bakü’de gerçekleşen bu uluslararası buluşma, Karabük Üniversitesinin öncülüğünde bilimsel paylaşımı kültürel diplomasiyle buluşturan güçlü bir platform olarak öne çıktı. Kongre, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki akademik ve kültürel bağları güçlendirerek geleceğe yönelik ortak projelere zemin hazırladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin