blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 15:57 tarihinde yayınlandı

Kedinin mesanesinden 2 santimlik taş çıkarıldı

Zonguldak’ta idrarında kan fark edilen ve huzursuzluk belirtileri gösteren kedi ameliyata alındı. Ameliyatla kedinin mesanesinden 2 santimetrelik taş çıkarıldı.
Kent merkezindeki bir veteriner kliniğine, idrarında kan fark edilen ve huzursuzluk belirtileri gösteren 3 yaşındaki kedi getirildi. Yapılan tetkikler sonucunda kedinin mesanesinde taş tespit edildi.
Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Veteriner Tabip Gökmen Koç, "Hastamız bize idrarda kan ve ağrılı idrara çıkma şikayetiyle getirildi. Yapılan ultrason muayenesinde idrar kesesinde yaklaşık 2 santimetre boyutunda bir taş tespit ettik. Bu taş, insanlarda da görülebilen ve kolay parçalanamayan struvit kristali tipindeydi. Operasyonla başarılı formda çıkardık" dedi.
Koç, kedinin sıhhat durumuna ait olarak da, "Allah’a şükür şu an durumu âlâ. Uyandı ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor" tabirlerini kullandı.
Taşın alınmaması durumunda daha önemli sıhhat problemlerine neden olabileceğini vurgulayan Koç, "Taş vakitle büyüyerek idrar yollarını tıkayabilir, kanamaya ve böbrek yetmezliğine kadar ilerleyebilecek önemli sonuçlara neden olabilirdi" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 15:58 tarihinde yayınlandı

Festival değil geleneksel Hacet Bayramı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde klasik Hacet Bayramı aktiflikleri, şenlikleri aratmadı. Yaklaşık 600 kilogram kavurma ve pilavın dağıtıldığı bayramda izdiham yaşandı.
Bolu’nun merkeze bağlı Yazılar köyünde klâsik Hacet Bayramı ağır iştirakle kutlandı. Köy muhtarı Mehmet Akşit öncülüğünde gerçekleştirilen aktiflikte, 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur kullanılarak dev kazanlarda hazırlanan yemekler yüzlerce şahsa ikram edildi. Traktör kasalarına konularak köy meydanındaki çayırlık alanda dağıtılan pilavlar, tepsilerle vatandaşlara ulaştırıldı. Klasik bayram havasında geçen aktiflikte panayır alanı kuruldu. Dondurmacılardan tuhafiye tezgâhlarına, sebze-meyve satıcılarından çocuk cümbüşlerine kadar birçok ögeyle köy meydanı şenlendi. Vatandaşlar hem alışveriş yaptı hem de ikramlardan faydalandı. Cet sporumuz olan yağlı güreşlerde minik uzunluktan başpehlivana kadar birçok pehlivan er meydanına çıktı. Kıran kırana geçen karşılaşmalarda dereceye giren güreşçilere mükafatları takdim edildi.
Aşçı İmdat Akdede, "Sabah saat 04.30’da başlayıp 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur pişirdik. Yiyenlere afiyet olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.