KESK Üyelerinden Teröre Lanet Mitingi

Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Ekim, 2015 10:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KESK Karabük Şubeler platformu, dün ONEL AVM önünde toplanarak,Ankara'da gerçekleşen terör eylemine lanet yağdırdı. Çok sayıda KESK üyesinin bulunduğu teröre lanet eyleminde konuşan KESK Şubeler platformu dönem sözcüsü Cevat Soylu,"10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Türkiye’nin dört bir yanından gelmiştik. Emek, Barış, Demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiştik. İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak için gelmiştik. “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi!” demek için gelmiştik. Saray’ın saltanatı uğruna aylardır kan dökenlere “Dur!” demek için gelmiştik. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için gelmiştik. Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış ve Valilikçe uygun görülmüş, bütünüyle barışçıl bir miting için gelmiştik. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar. Şu ana kadar belirlenebilen yüzün üzerinde kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız! Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz; “aynı seriden” olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz. Katiller; diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller; 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller; yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katiller; aylardır Ortadoğu özentisiyle ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir. Amaçlarını biliyoruz. Amaçları; bizi korkutarak, bizi yıldırarak, bizi sindirerek on üç yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. Amaçları; Gezi İsyanı’ndan bu yana diktatörlüğe karşı direnen milyonlarca yurttaşın iradesini kırmaktır. Amaçları; halkın iradesine rağmen Kaçak Saray’daki iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktır. Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimiz kana bulayanlara sesleniyoruz: BÜTÜN VAHŞETİNİZE, BÜTÜN ŞİDDETİNİZE, BÜTÜN KATLİAMLARINIZA RAĞMEN EŞİT, ÖZGÜR, DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE BİR ARADA YAŞAMI VE BARIŞI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ! Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: KORKMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ, UNUTMAYACAĞIZ VE AFFETMEYECEĞİZ! Ölen Arkadaşlarımızı Anmak, Faşist Katliamı Protesto Etmek İçin Üç Gün Yastayız 12-13 Ekim Pazartesi-Salı Günleri Bütün Türkiye’de Grevdeyiz! Bütün Sendikaları, Bütün Meslek Örgütlerini, Bütün Siyasi Partileri, Örgütlü-Örgütsüz, Hangi Sendikanın Üyesi Olursa Olsun Bütün İşçileri-Bütün Kamu Çalışanlarını, İnsanlığa Sahip Çıkan Bütün Yurttaşlarımızı Katılmaya Çağırıyoruz"dedi.

Polisten kaçan alkollü şahıs kovalamaca sonucunda yakalandı

blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çorum’da ihbara giden polis takımlarından kaçan şahıs, kovalamaca sonucu yakalandı. Alkollü olduğu tespit edilen şahıs gözaltına alınırken aracında silah ele geçirildi.
Olay, Akkent 1. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sokak üzerindeki bir iş yerinde tartıştığı vatandaşa hakaret eden H.D.’nin (38) belinde silah olduğunu gören çalışanlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis gruplarını gören H.D. hafif ticari aracı ile kaçmaya başladı. Takımlar tarafından takibe alınan şahıs kovalama sonucunda yakalandı. Şahsın üzerinde ve araçta yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet fişek ve 1 adet bıçak ele geçirildi.
Yapılan denetimlerde şahsın 0.82 promil alkollü olduğu tespit edildi. 11 bin 600 lira idari para cezası uygulanan şahsın aracı ise cazibeli ile otoparka çekildi. Şahıs gözaltına alındı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.