Keskinkılıç ‘Safranı’ Meclise Taşıdı

Keskinkılıç ‘Safranı’ Meclise Taşıdı

Yayın: 23.01.2024 19:22
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Türkiye’nin Avrupa Birliğinden tescilli ilk baharatı olarak kayıtlara geçen Safranbolu safranı ile ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşma alarak gündeme getirdi.

Keskinkılıç, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi pek çok alanda kullanıldığı için “mucize bitki” olarak adlandırılan safranın, 2022’de Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Avrupa Birliği’ne coğrafi işaret başvurusu yapıldığını ve değerlendirmelerin ardından Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde yayınlanarak 17 Ocak’ta coğrafi işaret tescili aldığını hatırlattı.

Safranın Türkiye’nin AB’den coğrafi işaret tescili alan 19’uncu ürünü olduğunu belirten Keskinkılıç, konuşmasında şunları kaydetti:

“Sayın başkanım, değerli arkadaşlar; bitkilerin altını olarak bilinen Safranbolu Safranı Avrupa Birliği tarafından tescil edilmiştir. Bu sayede baharat kategorisinde Avrupa Birliği tarafından ilk tescilli ürün olan Safranbolu Safranı, ülkemiz açısından son derece gurur verici bir olay olmuştur. Bu şekilde Avrupa Birliği tescilli ürün sayımız 19’a çıkmıştır. Bu sürece başta Safranbolu Esnaf Sanatkarlar Odasına ve sürece katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımızı Safranbolu’ya ve Safranbolu Safranını tatmaya bekliyorum, çok teşekkür ederim.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da dereye devrilen otomobilin sürücüsü öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Yağlıdere ilçesinde otomobilin dereye devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Kanlıca köyü mevkisinde, Üçtepe beldesi yönüne giden M.T. (55) idaresindeki 28 ADD 105 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye devrildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler sürücünün yaşamını yitirdiğini belirledi. M.T'nin cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna götürüldü.