KGC ve İletişim Derneğinden Cumhuriyet Başsavcısına ziyaret

KGC ve İletişim Derneğinden Cumhuriyet Başsavcısına ziyaret

Yayın: 19.09.2018 21:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük Gazeteciler Cemiyeti ile İletişim Derneği, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı iken, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Mehmet Patlak’ı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen ziyarette,Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya; Karabük’te göreve başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak’a hayırlı olsun temennisinde bulunarak, görevinde başarılar diledi.
Kendisine yapılan bu ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak ise yaptığı kısa konuşmada, “ Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak yapmış olduğunuz ziyaretten memnuniyet duydum. Bu ziyaretinizi için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başsavcı Mehmet Patlak’ı ziyarete; Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya, Başkan Vekili Nuray Alpboğa, Genel Sekreter, Mustafa Özyurt, Mali Sekreter Nurettin Acar, Sadık Arslan, ve Hakan Tuçer, İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BALİCİLER TARİHİ KONAKLARI MESKEN TUTTU..!

Yayın: 02.05.2024 10:55
Paylaş:
A+ A-

UNESCO Dünya Miras Kentinde restore edildikten sonra boş bırakılan Tarihi Konaklar Balicilerin meskeni olduğu ifade edilirken, Tarihi Kentin turizm sezonun açılmasına sayılı günler kala böyle bir konu ile gündeme gelmesinden endişe duyuluyor.

UNESCO Dünya Miras Kenti Listesinde yer alan Safranbolu İlçesindeki tarihi statüdeki boş konakların ve bahçelerinin balicilerin mekânı haline dönüştüğü ifade edildi.

Son zamanlarda turistik ve tarihi kentin dar sokakları ve yol kenarındaki boş tarihi evler ile bahçelerinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce mesken tutulduğu görülürken, Naip Tarlası Sokağın girişinde görüntülenen alkol şişesi ve bali kutusu, mahalle sakinlerinin serzenişlerini doğrular nitelikteydi. Bu durumdan şikayetçi olan mahalle sakinleri, görüntülerin hem kentin doğasını, hem de ilçeye gelen ziyaretçileri olumsuz etkilediğini söylediler.

Birçok bahçenin izinsiz kullanıldığı ve özellikle bazı kullanılmayan tarihi evlerin içerisi ile bahçelerinin alkol ve bali tüketimi için kullanıldığı öğrenildi. Bu durum, kentin mirasına ve kültürel değerlerine saygısızlık olarak nitelendirilirken, bazı mahalle sakinleri ise huzur bozucu olduğu vurguladı.

Mahalle sakinleri, bu tür izinsiz kullanımların, kentin sosyal dokusunu ve huzurunu bozduğunu ve geleneksel yaşam tarzımıza aykırı olduğunu belirterek,  bu tür olumsuzlukların, denetlenmesi ve gereken cezaların verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tarihi çarşıdaki tarihi evlerin birbirine yakın olduğu ve birinde oluşacak bir olumsuzluğun hepsini etkileyebileceğine işaret edilirken, aynı şekilde turistlerin Safranbolu’yu gezerken bu tür görüntülerle karşılaşmasının tarihi kentin imajına zarar vereceği bildirildi.

Kentin tarihi atmosferinin korunmasını talep eden vatandaşlar;  yetkililerinin bu konuda gerekli önlemleri alarak, Safranbolu’yu korumak ve turistlerin memnuniyetini sağlamak adına adımları atmasını istediler. Ayrıca, daha sıkı denetimler ve toplum bilinçlendirme çalışmaları ile bu tür sorunların önüne geçilebileceği ifade edildi.

UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu‘nun tarihi ve kültürel değerlerine saygı gösterilerek, turistlerin ve mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda hareket edilerek bu tür olumsuz görüntülerin önüne geçilmesinin elzem olduğunu belirten vatandaşlar, aksi takdirde, kentin turistik çekiciliği ve prestijinin zarar göreceğini söylediler. (Kaynak: Karabük Postası)