Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Temmuz, 2025 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Konutlar Teslim Edilmedi, Vatandaşlar Mağdur!

Karabük’te TOKİ tarafından inşa edilen Kartaltepe Konutları ile Millet Bahçesi projelerinde yaşanan belirsizlikler, vatandaşların mağduriyetini artırıyor.

Hak sahipleri, aylar önce kura ile belirlenen konutların teslim edilmemesi nedeniyle hem maddi hem de manevi sıkıntı yaşarken, Millet Bahçesi’ndeki ticari alanların mülkiyet durumu da hâlâ netlik kazanmadı.

280 Konut Hâlâ Teslim Edilmedi

Karabük Merkez Kartaltepe Mahallesi’nde hayata geçirilen TOKİ projesi kapsamında; 2+1 nitelikli 190 adet, 3+1 nitelikli 90 adet olmak üzere toplam 280 konutun hak sahipleri, 21 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlenmişti. Teslimat tarihi olarak 2025 yılı Haziran ayı gösterilmişti. Ancak gelinen noktada konutlar henüz teslim edilmedi ve konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Kira ödemeye devam eden yüzlerce vatandaş, teslimat sürecinin neden geciktiğini merak ediyor ve yetkililerden net bir açıklama bekliyor.

Millet Bahçesi Açılış Tarihi Belirsiz

Öte yandan, Karabük’te yapımı devam eden ve kamuoyunun yakından takip ettiği Millet Bahçesi projesinin, daha önce yapılan açıklamalara göre Ağustos 2025’te tamamlanması bekleniyordu. Normal süresi aşılmasına rağmen proje, tasarruf tedbirlerine takılmadan ilerledi. Ancak açılış tarihine yaklaşık 20 gün kala projenin planlandığı gibi tamamlanıp tamamlanamayacağı henüz belli değil.

Ticari Yapıların Mülkiyet Durumu Belirsizliğini Koruyor

Millet Bahçesi içerisinde yer alan 13-14 yeni ticari yapının mülkiyetiyle ilgili süreç de netleşmiş değil. Bu dükkanların Karabük Belediyesi’ne devredileceği yönünde önceki dönemde açıklamalar yapılmış, hatta bir protokol imzalandığı öne sürülmüştü. Ancak hâlihazırda dükkanların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyetinde olduğu ifade ediliyor. Mevcut belediye yönetiminin, bu dükkanları devralmak için girişimlerini sürdürdüğü öğrenildi.

TOKİ Konutlarıyla Takas İddiası

Bazı iddialara göre, söz konusu ticari yapılar ile Kartaltepe TOKİ Konutları arasında geçmişte bir takas veya devir süreci başlatıldı. Ancak bu sürecin resmi bir protokole dayandırılmamış olması, yaşanan belirsizliklerin temel nedenlerinden biri olarak görülüyor. Karabük Belediyesi’nin, ticari dükkanların devri karşılığında TOKİ konutlarının henüz Bakanlığa teslim edilmediği iddiaları kamuoyunda konuşuluyor.

Konut Mağdurları Umutla Bekliyor

Hak sahipleri, kura ile belirlenmelerine rağmen hâlâ anahtarlarını alamamış durumda. Artan kira maliyetleri ve süregelen belirsizlik, vatandaşları maddi ve manevi olarak zorluyor. Mağdur vatandaşlar, yetkililerin bir an önce devreye girerek çözüm üretmesini talep ediyor.

Vatandaşlar şu çağrıyı yapıyor:
“Böyle belirsizlikler hem bizi hem ailelerimizi çok yıpratıyor. TOKİ ve belediye bir araya gelip çözüm bulmalı. Evimize kavuşmak istiyoruz.”

Yetkililerden, bu mağduriyetin giderilmesi adına ivedi ve somut adımlar atılması bekleniyor. Sürecin netleşmesi halinde hem vatandaşların mağduriyetinin sona ereceği hem de kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin ortadan kalkacağı ifade ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin