blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 01:03 tarihinde yayınlandı

Kovalamacada aracını bırakıp kaçan şahıs yakalandı

Bartın’da polisin "dur" ihtarına uymayan şoför, evvel araçla sonra da aracını bırakıp koşarak kaçmaya çalıştı. Polisin sıkı takibi yakalanan şoför alkollü çıktı.
Bartın Orduyeri Köprüsü üzerinde bekçiler, ihbar üzerine 74 ABB 837 plakalı aracı durdurmaya çalıştı. Beyaz Tofaş Kartal marka aracın peşine düşen polis grupları ile araç ortasında kovalamaca başladı. Grupların sıkı takibi sonucunda şoför aracını Çimento Kavşağı yakınlarında bırakarak, yaya olarak kaçmaya başladı. Takımlar koşarak kaçmaya çalışan şahsı kısa müddette yakaladı.
N.B. olduğu belirlenen şoför yapılan denetimlerde 2,18 promil alkollü çıktı.
Şahsı gözaltına alan gruplar, şoför hakkında isimli ve idari süreç başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı

70 yıldır ’hayvan tarağı’ imalatı yapıyor

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan hayvan tarağı imalatını 70 yıldır sürdüren 88 yaşındaki İzzet Çakmak, el emeği ile üretim yaptığı tarakları satışa sunuyor.
Tarihi Vezirköprü Bedesten Çarşısı Arastası’nda mesleğini sürdüren İzzet Çakmak, üretimde kullandığı makineyi de kendisinin yaptığını söz ederek, "Bu makineyi 65 yıl evvel yaptım. Evvelce dişleri hızarla ve elle açıyorduk. Artık bu makineyle diş açıyoruz. Tarağın sacını kesip, dişlerini açtıktan sonra perdah eder, akabinde sapını gürgen ağacından hazırlayıp perçinleriz. Eski geleneklere uygun, sağlam ve sağlam taraklar üretiyorum. Sac kalın, sap gürgen. Paslanır lakin çürümez" dedi.

"Ben de ölürsem bu iş biter"
Küçük yaşta babasını kaybettikten sonra mecburen dükkanın başına geçtiğini anlatan Çakmak, "70 yıldır hem imalatını yapıyorum hem de satıyorum. Toptan 40 TL, perakende 50 TL. Evvelce Vezirköprü’de 5 esnaf bu işi yapardı. Türkiye’nin her yerine gönderirdik. Pres taraklar çıkınca esnaflık bitti, bir tek ben kaldım. Ben de ölürsem bu iş de biter" diyerek mesleğin yok olma tehlikesine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin