Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Mart, 2017 23:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Köy okulları için “Kitap Kumbarası” projesi

Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi, köy okullarının kütüphanelerindeki kitap eksiklerini gidermek için "Kitap Kumbarası" projesini başlattı. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda start alan proje ile bilgi veren Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hasbi Ünal, “Bu proje Nisan ayının sonuna kadar devam edecek” dedi. Bu önemli projeye destek veren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'a teşekkür eden Ünal, "Kitaplık ve kütüphanelerinde eksikleri olan özellikle köy okullarımızın eksikliklerini tamamlamak amacıyla böyle bir proje başlattık. Böyle programlarda genç kardeşlerimizde paylaşma, kardeşlik bilincini artırmayı hedefliyoruz. Bizlerde yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız faaliyetlerde paylaşmayı, kardeşliği, çevremizi geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel ve Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclis üyeleri ile Safranbolu evi görünümünde tasarlanan kumbaraya ilk kitapları koydu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 01:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kontrolden çıkan otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı: 9 yaralı

Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde denetimden çıkan araba, kırmızı ışıkta bekleyen 3 araca çarptı. Toplam 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaralandı.
Kaza, Kastamonu-İnebolu karayolu Öz Rahmet Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, E.K. (21) yönetimindeki 60 ES 842 plakalı Opel marka araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kırmızı ışıkta bekleyen A.F.T. (20) idaresindeki 37 EK 030 plakalı Fiat-Tofaş marka araba ile H.T. (47) idaresindeki 34 CNY 979 plakalı Fiat marka arabaya ve R.H.A. (26) yönetimindeki Honda marka arabaya çarptı. 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında Fiat-Tofaş marka arabada bulunan yolcular araçta sıkıştı. Adeta can pazarının yaşandığı feci kazada olay yerine itfaiye, sıhhat ve trafik takımları sevk edildi. İtfaiye ve sıhhat gruplarının çalışmasıyla araçta sıkışan yaralılar çıkartılarak ambulansa taşındı. Kazada araç şoförleri E.K. (21) ve A.F.T. (20) ile araçlarda yolcu olarak bulunan A.T. (71), N.T. (53), E.Ş. (21), N.Ç. (24), A.T. (26), S.T. (42) ve 2 yaşındaki A.S.T. yaralandı. Yaralılar, sıhhat gruplarınca Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazanın akabinde trafik takımları, olay yerinde güvenlik tedbirleri alarak incelemelerde bulundu. Kaza yapan araçların kaldırılmasının akabinde yola saçılan araç kesimleri temizlendi. Kaza nedeniyle trafik, bir müddetliğine durdu ve uzun kuyruk oluştu. Yolun temizlenmesinin akabinde trafik tekrar olağana döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.