KTSO Başkanı Çapraz, Çalışmalarını Anlattı

KTSO Başkanı Çapraz, Çalışmalarını Anlattı

Yayın: 04.01.2024 09:54
Paylaş:
A+ A-

 Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, çalışmalarını anlattı.

Çapraz, yaptığı yazılı açıklamada, 2024’ün tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KTSO ve Karabük Özel Sektör Demir-Çelik Haddecileri Derneği iş birliğinde Türkiye’de ilk defa açılan Haddecilik-İzabe Bölümü öğrencilerinin 2023-2024 öğretim yılındaki ilk fabrika sahası teknik gezilerine başladıklarını aktaran Çapraz, “Firma mühendisleri ve bölüm öğretmenleri nezaretinde yapılan teknik gezi de öğrencilere üretim süreçleri, üretilen ürünler ve çalışma alanında iş sağlığı ve güvenliğine dair bilgilendirmede bulunuldu. Öğrenciler okulda gördükleri teorik eğitimin yanı sıra demir çelik üretimini de fiilen fabrika sahasında görerek işleyişi yerinde inceledi.” ifadesini kullandı.

Çapraz, AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’a ve AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler’e ziyarette bulunduklarını aktardı.

Sık sık Karabük ekonomisine katkı sunmayı amaçlayan yaptıklarını vurgulayana Çapraz, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının temellerinin atıldığı ve Karabük‘ün kuruluş tarihi 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” olarak kutlaması ve Filyos Limanı ile lojistik merkezi konularında her zaman destek talebinde bulunduklarını kaydetti. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Gözbebeği Taş Teras, Doğaseverleri Büyülüyor..!

Yayın: 17.05.2024 13:44
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Sırçalı Kanyonu’nda bulunan Taş Teras, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Özellikle yaz aylarının başlamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşanan Taş Teras, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Vatandaşlar, taş teras turizm günleri yapılarak daha bilinçli ve kontrollü gezilerin gerçekleştirilmesini istiyor.

Taş Teras’ın eşsiz manzarası ve doğal yapısı, ziyaretçilerin gözlerini ve ruhlarını şenlendiriyor. Kanyonun içinde yer alan bu doğal güzellik, fotoğraf tutkunlarının da favori mekanlarından biri haline geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğagezginleri, Taş Teras’ta unutulmaz anlar yaşamak ve doğanın tadını doyasıya çıkarmak için sıraya giriyor.

Safranbolu Taş Teras, bu eşsiz doğa harikasının daha geniş kitlelere tanıtılması ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunulması amacıyla turizm tanıtım günlerinde yer alması bekleniyor. Etkinlikler kapsamında doğa yürüyüşleri, piknikler, konserler ve yöresel lezzetlerin tadımları gibi birçok organizasyonun düzenlenmesi yerel yetkililerden özellikle talep ediliyor.

Eğer siz de doğanın kucağında huzurlu bir mola vermek ve eşsiz manzaralar eşliğinde keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız, Safranbolu Taş Teras‘ta soluklanabilir, heyecanlı bir doğa ziyafeti çekebilirsiniz. Bu benzersiz doğa harikasını keşfetmeye ve doğanın tüm güzelliklerini doyasıya yaşamaya hazır mısınız?

O zaman Taş Teras sizleri bekliyor! (Esra Oğuzkağan Özkan)