Anadolu Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KTÜ Creatiny Su Üstü Takımı TEKNOFEST’in İnsansız Deniz Aracı Yarışmasında birinci oldu

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Creatiny Su Üstü Takımı, Adana'da 2-6 Ekim'de gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ilk kez düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın Mersin'deki finalinde birincilik elde etti.

KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenen "TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması"na, KTÜ Creatiny Su Üstü Takımı'nın damgasını vurduğu belirtildi.

Takımın danışmanlığını Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dursun Murat Sekban'ın yaptığı aktarılan açıklamada, kaptanlığı Hacer Ceylan, mekanik sorumluluğu da Selin Çayır, Oğuz Mutlu, Kemal Aybars Işık, Samet Buğrahan Altay ve Denizhan Şen'in üstlendiği aktarıldı.

Açıklamada, Şafak Şengül, Berat Keskin ve Ahmet Sarı'nın da elektronik sorumlusu olduğu vurgulanarak, Ceren Yedican ve Irmak Ezgi Çimen'den oluşan Creatiny Su Üstü Takımı'nın, manuel ve otonom sürüş görevlerini başarıyla tamamlayarak TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması şampiyonu olduğu kaydedildi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.