Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Ekim, 2018 21:49 tarihinde yayınlandı
0

KÜLBİSS’te Şampiyonların Kupa Heyecanı

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Karabük Üniversitesi Kültür, Bilim, İnovasyon, Spor, Sanat Günleri (KÜLBİSS) etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarının finalleri oynandı.

KÜLBİSS kapsamında düzenlenen voleybol, sokak basketbolu, masa tenisi, ve satranç turnuvalarına 4 branşta, 5 farklı kategoride 296 sporcu katıldı. 16 takımın katıldığı voleybol turnuvasında birinci Medetler, ikinci Volkmans, üçüncü ise Aslanlar adlı takım oldu. 26 takımın katılım sağladığı sokak basketbolunda ise Cincinati Bearn Cats üçüncü, Golden Boys ikinci, Poncikler ise birinci olarak kupayı kaldıran takım oldu.

Masa tenisi erkeklerde birinci Emre Kaya, ikinci Buğra Demirezen, üçüncü ise Sami Demirtaş olurken bayanlarda birinciliği Leyla Akburu, ikinciliği Leyla Betük Topraktaş, üçüncülüğü de Cansel Orhan elde etti. Katılımın yoğun olduğu bir diğer branş satrançta ise birinci Ömer Demir, ikinci Evren Atayman, üçüncü ise İbrahim Can Egemen Meriç oldu.

Kazanan tüm yarışmacılara kupa ve madalyaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül tarafından verildi. Ayrıca müsabakalarda görev alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerine de hediye verildi.

Yeni öğrenciler kulüplere kayıt yaptırdı

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı öğrenci kulüpleri de kendilerine ayrılan alanda tanıtım ve üye kaydı almak amacıyla toplu stant açtı. Etkinlik alanında kurulan stantlarda öğrenciler kulüp çalışmaları, projeleri ve etkinlikleri hakkında stantları ziyaret eden öğrencilere bilgi verdi. Ders dışı zamanlarda kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif anlamda etkinliklerde öğrencilerin aktif görev alması amacıyla da kulüpler tarafından üye kayıtları alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 01:56 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin