blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2025 14:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kullandığı araçta 2 kişi ölmüştü: Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıktı

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde minibüsün tıra çarptığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ait davada Irak asıllı şoför Hüseyin Muhammed Ali İsmail Kasımle hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı.
Kaza, 30 Kasım 2020’de saat 19.00 sıralarında TEM Otoyolu Rüzgarlar mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ankara istikametine seyir halinde olan Hüseyin Muhammed Ali İsmail Kasımle (47) yönetimindeki 06 MB 5862 plakalı Volkswagen marka minibüs, önünde seyreden Hüseyin Canpunar idaresindeki demir yüklü 06 FF 0850 plakalı tıra geriden çarptı. Çarpmanın tesiriyle tırın dorsesinin altına giren minibüs, tırla birlikte 50 metre boyunca sürüklendi. Kazada paramparça olan minibüste bulunan 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, şoför ve araçta bulunan 2 yolcu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 sıhhat, polis ve itfaiye takımları sevk edildi. 3 yaralı olay yerinde yapılan birinci müdahalelerinin ardından İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenilirken, hayatını kaybeden 2 kişinin cenazeleri ise cumhuriyet savcısının incelemelerinin akabinde morga kaldırıldı.

Kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı
Kaza sonrasında minibüs şoförü Hüseyin Muhammed Ali İsmail Kasımle hakkında Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Taksirle vefata ve yaralanmaya neden olma" hatasından dava açıldı. Duruşmada, Muhammed Ali İsmail Kasımle’nin asli kusurlu olduğu tespit edildi. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında süren duruşmalara katılmayan ve Türkiye’den ayrıldığı belirlenen Kasımle hakkında mahkeme, kırmızı bültenle arama kararı çıkartılmasına karar verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 22:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Özel bireyler ve Kur’an kursu öğrencileri gönüllerince eğlendi

Karabük’te "Engelliler Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte özel bireyler ile Kur’an kursu öğrencileri keyifli anlar yaşadı.

100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camii Kuran Kursu görevlileri tarafından avluda Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Etkinliğe Safranbolu Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de davet edildi.
Toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek kaynaşmayı ve dayanışmayı artırmayı hedefleyen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Çeşitli müziklerle doyasıya eğlenen çocukları kentte Çılgın Mısırcı olarak bilinen Yasin Yassıçayır ve ekibi de yalnız bırakmadı.
Etkinlikte çocuklara, pamuk şeker ve mısır ikramında bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.