blank
Halil Kızılyer tarafından
14 Haziran, 2024 15:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kurban Bayramı öncesi önemli uyarılar!

blankKarabük Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara Kurban Bayramına az bir zaman kala öneri ve uyarılarda bulundu Başkan Kara; beslenme uyarısı yaparak “Bayramlar ailelerin bir araya geldiği, tatlıların hazırlandığı ve büyük sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bununla birlikte toplum sağlığı açısından Kurban Bayramı'nda hijyen ve sağlık şartlarına gereken önemin gösterilmesi son derece önemlidir. Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı'nda özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker hastalığı) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi. ORTAMIN HİJYENİK OLMASI ÖNEMLİ Bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda “Değerli Karabüklü hemşerilerim, öncelikle Rabbim keseceğiniz kurbanları kabul eylesin. Bayramınız mübarek olsun” diyen Esnaf Odası Başkanı Kara “İyi bir kurban, ideal bir kurbanlık seçimiyle başlar. Daha sonra sağlık ve çevre şartlarına riayet edilerek kurban kesilmelidir. Kurbanlar kesimleri mezbahalar, belediyelerce  belirlenen kesim yerleri, özel kesimhaneler  ve hususi kesim yerlerinde hijyenik bir ortamda, hayvana eziyet edilmeden, ehil insanlar tarafından  gerçekleştirilmelidir. Kurban kesimi sonrasında da yine çevre temizliğine dikkat etmeli, gıda güvenliği ve halk sağlığı temin edilirken hayvanın eti, sakatatı ve derisi ziyan edilmeden hepsi kullanmalıdır. Ayrıca kesim yapıldıktan sonra kulak küpeleri atılmamalı ve bunlar il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim edilmelidir” ifadelerine yer verdi. KIYMA ÇEKİM ÜCERTİ 10 LİRA Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, kurban etlerinin poşet ve benzeri kaplar içinde bekletilmemesinin önemli olduğunu, serin bir ortamda sererek bir müddet dinlendirdikten sonra buz dolabına konulması gerektiğini, aksi takdirde etin bakteri üretebileceğini ve koku yapabileceğini vurgulayarak açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Ayrıca kıyma çekimini kurbanı kestiğimiz gün yaptırmayalım. Etimiz en az 1 gün dinlendikten sonra kıyma çekimi yaptıralım. Kıya çekimini meslekle alakası olmayan yerlerde yaptırmamaya özen gösterelim. Kıyma makinalarının hijyenik olmasına dikkat edelim. 1 yıl çalışmamış, içi küfle dolmuş makinalarla kıymak çekimi yapmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Şehrimizde geçen yıl 7,7 lira olan kıyma çekim ücreti 10 lira olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızı bir kez daha kıyma çekimleri için kasap ruhsatı olan yada marketlerde kasap reyonu olan yerleri tercih etmelerinin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” Kara sözlerini şöyle tamamladı; “Unutmayalım ki kurban ne ettir, ne de tatil. Kurban İbrahimce bir adanış, İsmailce bir teslimiyettir. Tekrar şimdiden Karabüklü hemşerilerimiz ve esnaf kardeşlerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin mübarek Kurban bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
11 Mayıs, 2025 14:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Milletvekili Ali Keskinkılıc Anneler Günü mesajı

Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıc anneler gününde şunlara değindi: "Hayatımıza anlam katan, sevgisiyle yüreğimizi saran, fedakârlıklarıyla yolumuzu aydınlatan tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.

Bir ömrü karşılıksız sevgiyle, sabırla ve emekle yoğuran annelerimiz; şefkatin en güzel hâli, varlığımızın en kıymetli teminatıdır.

Başta şehit anneleri olmak üzere; evladını bağrına basan, umutla büyüten, sevgisiyle iyileştiren tüm annelere minnet ve saygıyla" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.