İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2025 16:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kursiyerlerin el emeği ürünleri sergilendi

Devrek’te Aile Dayanak Merkezi (ADEM) tarafından açılan el emeği eserler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Zonguldak’ın Devrek İlçesi Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Takviye Merkezi kursiyerleri tarafından açılan el emeği eserler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Devrek İlçesi Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Dayanak Merkezi (ADEM), 3294 sayılı Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında yer alan 20-60 yaş ortası bayanların psikososyal, sosyokültürel, şahsî ve mesleksel taraftan gelişimlerini sağlamaya yönelik açılan kurs 2023 yılından beri faaliyet gösteriyor.
Merkezde düzenlenen kurslar üç aylık devirler halinde gerçekleştiriliyor. Kurslarda bayanlara üç ay müddetince kollayıcı önleyici ve mesleksel eğitimler veriliyor. Mesleksel eğitimler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Usta Öğretici olarak misyon yapan Emre Taşkıran tarafından verilirken, 2023-2024 yılları ortasındaki 5 kurs periyodunda toplam 125 hanım Aile Dayanak Merkezi kurslarından faydalandı. Takı tasarım, deri işlemeciliği ve ahşap oymacılığı alanlarında yaptıkları eserlerini Devrek Cumhuriyet Alanında açılan standa davetlilerin beğenisine sunan kursiyer bayanlar satışlardan elde ettikleri gelirleri aile bütçesinde kullanacaklar.
Tamamen el emeği göz parıltısı olan eserler ortasında bez çantalar ve kalemlikler, takılar, deri kemerler, kartlıklar, cüzdanlar, anahtarlıklar, pasaportluklar, ajandalar, çantalar ve ahşap tablolar yer alıyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2025 20:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sağanak sonrası yollar göle döndü, iş yerlerini su bastı

Karabük'te etkili olan sağanak sonrası yollar göle dönerken bazı iş yerlerini su bastı.
Karabük'te gün içerisinde zaman zaman etkisini gösteren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Safranbolu ilçesi Esentepe Mahallesi'nde sağanak sonrası yollar göle dönerken bazı iş yerlerini su bastı. 100. Yıl Mahallesi'nde de kafelerin bulunduğu alanda su birikintileri oluştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.