Karabük-Safranbolu güzergâhındaki Kurtuluş (Haddehane) Kavşağı’nda trafik akışını rahatlatmak ve kavşak kapasitesini artırmak amacıyla düzenleme çalışması başlatılıyor. Çalışmalar 26 Eylül Cumartesi günü başlayacak.
Karabük-Safranbolu güzergâhının önemli noktalarından biri olan Kurtuluş (Haddehane) Kavşağı’nda trafik düzenlemesine gidiliyor.
Kavşaktaki trafik akışının rahatlatılması ve kapasitenin artırılması amacıyla yapılacak çalışmaların 26 Eylül 2026 Cumartesi günü başlayacağı bildirildi.
TRAFİK AKIŞI İKİ AŞAMADA DEĞİŞECEK
Çalışmalar süresince trafik aktarımının iki aşamalı olarak gerçekleştirileceği belirtildi.
İlk aşamada Karabük istikameti trafiğe kapatılacak ve trafik akışı Safranbolu istikametinden iki yönlü olarak sağlanacak. Bu süreçte Atatürk Bulvarı yönündeki kavşak kolu da trafiğe kapalı olacak.
Sanayi Caddesi’ne giriş Safranbolu istikametinden yapılabilecek. Sanayi Caddesi’nden çıkışlar ise Opet Petrol yanındaki yol üzerinden gerçekleştirilecek.
Karabük istikametindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından trafik aktarımı yapılacak ve bu kez Safranbolu istikametindeki çalışmalar başlayacak.
Her iki aşamada da Sanayi Caddesi’ne girişin açık tutulacağı, çıkışların ise Opet Petrol yanındaki yoldan sağlanacağı bildirildi.
SÜRÜCÜLERE UYARI
Çalışmalar nedeniyle güzergâhta trafik akışında geçici değişiklikler yaşanabileceği belirtilirken, sürücülerden trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.
Yetkililer, sürücülerin mümkün olduğunca alternatif güzergâhları kullanmalarını ve çalışma alanından geçerken dikkatli olmalarını istedi.
Kurtuluş Kavşağı’ndaki düzenleme çalışmalarının, kavşak kapasitesinin artırılması ve bölgedeki trafik akışının daha rahat hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

