Lastikçilerde Kış Lastiği Hareketliliği Başladı

Lastikçilerde Kış Lastiği Hareketliliği Başladı

Yayın: 19.11.2023 14:29 |Güncelleme: 27.12.2023 16:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük il ve ilçelerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte lastikçilerde hareketlilik başladı. Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinden önce kış mevsiminin ağırlığını hissettirdiği şu günlerde lastikçiler, lastik taktırmak için sıra oluştuğunu bildirdi. Hafta sonu geceli gündüzlü çalıştıklarını söyleyen lastikçiler, bu haftanın doldurulduğunu aktardı. Kış mevsiminin gelmesiyle, araç sahipleri kış lastiklerini taktırmak için lastikçilerde soluğu alıyor.

Lastikçiler telefonlara bakamaz oldu

Safranbolu’da yıllardır hizmet veren Başkent Oto Lastik Servisi sahipleri Ahmet ve Kubilay Danacı, havanın soğuması ve dağlara kar düştüğü görülmesi üzerine hafta sonu itibarıyla işlerinin arttığını ve randevu çizelgesi oluşturduklarını kaydetti. Çalışmalarının yoğunluğundan bahseden işletme sahibi Kubilay Danacı, “Her kış mevsiminde yoğunluğumuz artıyor. Özellikle kış lastiği uygulamasının başlamasına yakın gece gündüz çalışıyoruz. Sürücüler lastik değişimi için geldiklerinde lastiklerine onarım ve değişim hizmeti veriyoruz. Elbette kış lastiği, yük ve yolcu taşıyan araçlar için 1 Aralık tarihinden itibaren zorunlu hale geliyor. Kış geldiğinde, hava sıcaklığının düşmesiyle yollar artık ıslak ve karlı hale gelecektir. Bu da araçların yol tutuşunu olumsuz etkilediği gibi yolcuların da canlarını ve mallarını riske etmektedir. Bu hafta çok yoğun, telefonlara bakamaz olduk ancak gece mesajlara tek tek bakıp, notlarımı alıyorum. Kış lastiği alırken, aracın yük ve hızına ayrıca lastiklerin üretim tarihlerine mutlaka dikkat edilmelidir. Kış lastikleri fiyatları ebatlarına ve markalarına göre değişmektedir.  Havaların soğuması sebebiyle aracınıza mutlaka kış lastiği, yanında aracın yağ ve antifriz gibi bakımlarını da yaptırmayı unutmamanız gerekmektedir.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Gençlik Haftası”nda Milli ve Manevi Değerlere Sahip Çıkmanın Önemi Vurgulandı

Yayın: 20.05.2024 10:46
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, ‘Gençlik Haftası’nda birbirinden özel etkinliklerin adresi oldu.  15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısı ile Safranbolu, Gençlik Haftası’nda gerçekleştirilen etkinliklerle gençlerin bir araya gelerek milli ve manevi değerlerin daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir platform oldu.

Safranbolu’da, Gençlik Haftası’nın anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen programlar Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma etkinliği ile başladı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, emniyet mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Safranbolu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Adakan tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yer alan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Haftası konulu şiir ve kompozisyonlar yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve çelenk sunma programı sona erdi.

 Safranbolu‘daki fener alayına katılan herkesin ellerinde Türk Bayraklarıyla görüntülendiği yürüyüş ilgi gördü. Akşam saatlerinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen müzik etkinlikleri göz doldurdu. Müzik etkinlikleriyle dolu dolu geçen bu özel haftaya katılan herkesin coşkusu ve birlikte olma duygusu oldukça etkileyiciydi. Safranbolu’nun tarihi ve kültürel atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikler, gençlere milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları konusunda önemli bir mesaj verdi. (Esra Oğuzkağan Özkan)