blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
16 Mart, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı

Leningrad NGS’nin 7. güç ünitesinin inşaatında ana aşamaya geçildi

ANKARA (AA) - Rusya'da bulunan Leningrad Nükleer Güç Santrali'ndeki (NGS) VVER-1200 tipi reaktöre sahip 7. güç ünitesinin reaktör binasının temeline ilk beton döküldüğü belirtildi.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, yeni ünitenin inşasında ana aşamaya geçilmesi dolayısıyla düzenlenen törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, video konferans aracılığıyla katıldı.

Leningrad NGS, 50 yılı aşkın süredir bölgeye uygun fiyatlı ve güvenli elektrik sağlıyor. Halihazırda St. Petersburg ve Leningrad bölgesinin elektrik ihtiyacının yüzde 55'inden fazlasını karşılıyor.

Santralin 7'nci güç ünitesinin reaktör binasının temeline beton dökme çalışmalarının aralıksız devam edeceği belirtilen açıklamada, temele yönelik çalışmaların yaz aylarında tamamlanacağı, ardından reaktör binasının iç ve dış koruma kaplarının inşaatı, zemin inşaatı ve ekipmanların montajına başlanacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer enerjinin payını yüzde 25'e yükseltme hedefini gerçekleştirmek için çalışmaya devam ettiklerine işaret ederek, "Leningrad NGS'nin yanı sıra Smolensk ve Kolskaya nükleer güç santrallerinde de eski ünitelerin yerini alacak yeni üniteler inşa edilecek. Rusya'da nükleer enerji üretiminin daha da geliştirilmesi yeni sahalara girilmesini gerektiriyor. Urallar'daki nükleer üretimi önemli ölçüde artıracağız ve tüketimin en fazla artacağı tahmin edilen Sibirya ve Uzak Doğu'ya gireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 16:32 tarihinde yayınlandı

Milletvekili Şahin: “Anestezi sonrası bakım ünitesi hizmet vermeye başladı”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’te sıhhat alanında kıymetli bir adım olarak Anestezi Sonrası Bakım Ünitesi’nin (PACU) hizmet vermeye başladığını bildirdi.
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan ve ameliyat sonrası hastaların yakın takibinin sağlandığı PACU’nun kısa müddette yaklaşık 400 hastaya hizmet verdiğini belirtti.
PACU’nun, sadece teknik bir kazanım olmadığını vurgulayan Şahin, "Bu ünite vatandaşlarımızın sıhhat güvenliğini önceleyen güçlü bir adımdır. Kısa müddette yüzlerce hastaya hizmet verilmesi, bu ünitenin ne kadar gereksinim duyulan bir hizmet olduğunu ortaya koymuştur. Ameliyat sonrası hastaların hayati bulgularının yakından izlendiği bu 10 yataklı ünite, hasta güvenliğini artırmada ve komplikasyon risklerini en aza indirmede kritik bir fonksiyon görüyor." sözlerini kullandı.
Ünitenin çağdaş tıbbi aygıtlarla donatıldığını ve alanında uzman sıhhat çalışanının vazife yaptığını aktaran Şahin, PACU’nun ameliyat geçiren hastaların uyandırılma sürecini sağlıklı ve inançlı bir biçimde yönetmek emeliyle tasarlandığını kaydetti.
Karabük genelinde sıhhat yatırımlarının sürdüğüne dikkati çeken Şahin, vazifeye geldikleri birinci günden itibaren sıhhat konusunun öncelikli gündemleri ortasında yer aldığını belirtti.
Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:
"Sağlık yatırımlarımızla her geçen gün Karabük’ümüzü daha güçlü bir sıhhat altyapısına kavuşturuyoruz. 100’ün üzerinde tabip vilayetimize atandı, sıhhat işçisi eksikliği süratle giderildi. Beşbinevler Ek Hastane Binası hizmete girdi. Ovacık ilçemizdeki hastane inşaatı devam ediyor. Eskipazar ilçemizde ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yeni bir hastanenin temellerini atacağız. Yer belirleme çalışmaları tamamlandı, proje çalışmaları da tamamlandı. Kısa müddette üretimine başlanacak."
Karabük halkının en uygun sıhhat hizmetine ulaşabilmesi için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Şahin, "Sağlık, en temel insan hakkıdır ve biz bu anlayışla Karabük’ümüz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin