Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

LG, “Optimism Your Feed” kampanyası başladı

İSTANBUL (AA) – LG Electronics (LG) “Optimism Your Feed (Akışınızı İyimserleştirin)” kampanyasını başlattığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kampanya kullanıcıları akışlarındaki olumlu ve ilham verici içeriklerle proaktif bir şekilde etkileşime geçmeye davet ederek sosyal medya deneyimlerine daha fazla iyimserlik getirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Dynata'nın 2024 yılında LG adına gerçekleştirdiği küresel araştırmada, sosyal medyanın hem bir endişe kaynağı hem de insanların eğlenmek, arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurmak, haberler ve güncel olaylardan haberdar olmak için başvurduğu bir yer olduğu ifade edildi.

Araştırma kapsamında yapılan ankete göre, katılımcıların neredeyse yarısı, sosyal medya akışlarının olumlu içeriklere eşit veya daha fazla miktarda olumsuz içerikten oluştuğunu belirtiyor. Katılımcıların dörtte biri sosyal medya akışlarındaki olumsuz içeriğin, kaygılarını artırdığını, beşte biri ise bu içeriğin kendilerini mutsuz ettiğini söylüyor.

Anket, algoritmaların çalışma şeklini etkileyen tetikleyicileri ve akışların olumlu içeriğinin nasıl artırılacağını anlamaya çalıştı. Etkileşime girdiğinde akışa daha iyimser içerik çekecek orijinal içerikten oluşan “Akışınızı optimize edin” oynatma listesinin olumlu içeriği artırmada etkili olacağı ortaya çıktı. “Optimism Your Feed (Akışınızı İyimserleştirin)”, LG'nin geçen yıl insanları hayata iyimser bir tavırla yaklaşmaya teşvik etmek ve ilham vermek amacıyla tanıttığı küresel Life's Good kampanyasının bir parçası olarak ortaya çıktı.

– “Daha iyi bir gelecek için umut beslemeyi sürdüreceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen LG Başkan Yardımcısı ve Marka Yönetimi Bölümü Başkanı Kim Hyo-eun, “Müşteri odaklı bir marka olan LG, iyimserliğin tutkulu bir savunucusu. Hem çevrim içi hem de gerçek dünyadaki olumlu faaliyetlerimizle bilinçli olarak insanların hayatlarında olumlu değişiklikler yaratmayı hedefliyoruz. Yapay zeka çağında, sarsılmaz 'Hayat Güzeldir' vaadimize bağlı kalmaya devam ediyoruz. İnsan odaklı bir yaklaşımla müşterilerimizin hayatlarını iyileştirmeye ve daha iyi bir gelecek için umut beslemeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Global etki lideri ve TEDxTalk konuşmacısı Victoria Browne da “Sosyal kanallardaki algoritmaların, çevrim içi olarak gördükleri içerik üzerinde büyük bir etkiye sahip olabildiğini ve bunun da kişinin zihinsel sağlığını etkileyebileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bu yüzden 'Akışınızı iyimserleştirin' konusunda tutkuluyum ve umarım insanlar bu oynatma listesini algoritmalarını yeniden eğitmek ve hayatlarının her alanında pozitifliği teşvik etmek için bir temel olarak kullanırlar. Ruh sağlığı için mücadele etmenin ne kadar zor olduğu genelde görülmüyor. Bu kampanyayla arkadaşlarımıza ulaşmamız gerektiğini, birbirimize yardımcı olabileceğimizi söylüyoruz. Algoritmamız, insanlara daha az değil, daha fazla bağlı hissetmemizi sağlayacak içerik önermek üzerine.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin