Anadolu Ajansı tarafından
26 Aralık, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

LG’nin bardaklara özel makinesi daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı sunacak

​​​​​​​İSTANBUL (AA) - Çevreye daha duyarlı bir yaşam tarzı sunan LG mycup, sık bardak kullanımı yapanların günlük yaşamlarını daha temiz ve daha rahat hale getiriyor.

Markadan yapılan açıklamaya göre, LG Electronics (LG), yenilikçi yıkama makinesi LG mycup'ı CES 2024'te tanıtacak. Bu benzersiz temizlik çözümü, bardak kullanıcılarının günlük hijyenini artırmak için en son teknolojiyi içerirken, gelişmiş tasarımı da LG'nin çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığını yansıtıyor.

Sık bardak kullanan ve çevre bilincine sahip tüketicilerin sayısının artmasıyla birlikte LG mycup, temizleme sürecini basitleştiriyor ve yeniden kullanılabilir bardakların kullanımını teşvik ediyor.

Bu pratik yıkayıcı, LG mycup uygulaması aracılığıyla iki temizleme döngüsü (hızlı yıkama ve ekstra yıkama) arasından seçim yaparak tek seferde bir bardağı temizlemesine de imkan veriyor. Temizleme işlemi daha sonra üst ekran panelinde rahatlıkla görüntülenerek kullanıcıların yıkama durumunu kontrol etmelerine ve döngü tamamlandığında bir uygulama bildirimi almalarına olanak tanıyor.

Her iki döngüde de kapsamlı ve hijyenik temizlik sağlamak için 65 derecelik bir sıcak su döngüsü kullanılıyor. Kabarcık jeti teknolojisini kullanan hızlı yıkama programı, bardakları yalnızca 30 saniyede temizliyor.

Ekstra yıkama programı, süt ürünleri gibi temizlenmesi daha zor olan kalıntıları derinlemesine temizlemek için bardakları çok yönlü su jeti ve güçlü sıcak havayla temizliyor. Nazikçe kurutmak için entegre bir hava kurutma tasarımı kullanıyor.

Minimum yer kaplayacak şekilde tasarlanan LG mycup'ın ince ve kompakt tasarımı, performanstan ödün vermeden alan kullanımını maksimuma çıkarıyor. Yer tasarrufu sağlayan boyutları onu popüler kafelerden yoğun ofislere ve eğitim kurumlarına kadar çeşitli ortamlar için ideal kılıyor. Makinenin basit ama modern tasarımı, işlevsellik ve estetiği birleştirerek her türlü iç mekana kusursuz bir şekilde entegre oluyor.

LG'nin ESG taahhüdü olan "Herkes için Daha İyi Yaşam"ın bir parçası olarak, bu yenilikçi makine, su tasarrufu sağlamak için LG bulaşık makinelerinin çevreye duyarlı teknolojilerini içeriyor.

LG'nin Bubble-Jet teknolojisi, olağanüstü temizlik standartlarını korurken su kullanımını önemli ölçüde azaltıyor. LG mycup, tek kullanımlık bardak atıklarını azaltan düşük karbonlu bir yaşam tarzı yaşamanın bir yolu olarak daha fazla insanı bardak kullanmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LG Electronics Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Şirketi Başkanı Lyu Jae-cheol, "Kompakt, kullanımı kolay LG mycup yıkayıcı, gezegenimizi gelecek nesiller için koruyan sürdürülebilir bir yaşam tarzını teşvik eden güçlü temizleme özellikleriyle bardakları hızlı ve etkili bir şekilde temizliyor. Daha temiz bir geleceğin yolunu açarken, müşterilerimizin günlük yaşamlarını ve çevreyi olumlu yönde etkileyen ürünler geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre ayrıca, ziyaretçiler, 9-12 Ocak tarihleri ​​arasında CES standında (#16008, Las Vegas Convention Center) LG mycup'ı şirketin en son yenilikleriyle birlikte deneyimleyebilecek.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.