blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2024 19:32 tarihinde yayınlandı

Lider Güler: “Nitelikli tarım alanında yeşil ihtilal yapıyoruz”


Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda bir ihtilal yapıyoruz, bu ihtilalin ismi yeşil ihtilaldir. Yeşil iktisat ile ülkemiz ve kentimizi daha da ileriye gitmiş olacak. Bu yeşil iktisat sayesinde doğduğu yerde doyan beşerler olacağız” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, ziraî üretimde çeşitliliği artırmak ve üreticilere ek gelir getirici faaliyetleri desteklemek gayesiyle yaptığı DOKAP, Ordu İl Tarım Müdürlüğü iş birliğinde 25 ton 5’li karma yem, 3 ton ryegrass tohumu, 7 bin 500 adet mavi yemiş fidanı ve 25 bin metre damla sulama borusu dayanağında bulundu.

“İnsanlar doğdukları yerlerde doyacaklar”
Üreticileri destekleme programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, nitelikli tarım alanında ‘yeşil devrim’ yaptıklarını belirterek, yeşil iktisat sayesinde insanların artık doğduğu yerde doymuş olacaklarını kaydetti. Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda aslında bir ihtilal yapıyoruz, bu ihtilalin ismi yeşil ihtilaldir. Yeşil iktisat ile ülkemiz ve kentimizi daha da ileriye gitmiş olacak. Bu yeşil iktisat sayesinde doğduğu yerde doyan beşerler olacağız. Ordu bakıldığında çok nüfus veren bir kent. İstanbul’da Ordulular 3. sırada yer alırlar. Ordu aslında arazi bakımında İstanbul’dan daha da büyük. Artık yanık gurbet türkülerini söylemeye gerek yok. Kentimizin yerleri bizlere kâfi. Son yıllarda yapılan ziraî kalkınma ve üretimle gurbetten dönüşler arttı ve beşerler artık memleketlerine geri gelmeye başladılar” diye konuştu.

“Siz kâfi ki üretin, satamadığınız her esere talibiz”
Tarımsal üretimi her vakit teşvik ettiklerinin altını çizen Lider Güler, “Biz, dün olduğu üzere bugün de üretenin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Siz kâfi ki üretin, biz sizin satamadığınızı almaya garanti veriyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak biz alım garantisi veriyoruz. Siz kâfi ki üretin. Biz sizin satamadığınız her esere talibiz. Hasebiyle ürettiğiniz bir malın dışarıda kalma ihtimali yok. Siz kâfi ki uğraş gösterin ve üretim yapın. Biz sizin dün olduğu üzere bundan sonra da desteklemeye ve sizin yanınızda yer almaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

“Düşündük ve ürettik, artık ise yarışıyoruz”
Yakın bir tarihe kadar kapanma noktasına gelen tavuk işletmeciliğine verdikleri dayanaklar ile bugün yılda 45 milyon adet yumurta üretildiğine dikkat çeken Lider Güler, “Bize daha evvel gülüyorlardı, ‘tavukla-civcivle uğraşıyorsunuz’ diye lakin gelinen noktada Ordu bu mevzuda kelam sahibi olan kentlerden biri oldu. Bu üretimle birlikte binlerce insan aş ve iş sahibi oldu. Ürettiğimiz bu yumurtaları da Türkiye’nin en büyük zincir mağazaları aracılığıyla vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Yalnızca yumurta satılmıyor bu mağazalarda Akkuş fasulyesi, Ordu peynirleri de satılıyor. Yani üretim yapınca karşılığını bir formda almış oluyoruz. Hülasa biz düşündük ürettik ve şimdide yarışıyoruz” halinde konuştu.

blank

blank

blank

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci kere arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı hücumlarından ötürü mağdur olduklarını söz eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin