Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Temmuz, 2025 13:32 tarihinde yayınlandı
0

Liverpool’un Portekizli futbolcusu Diogo Jota, trafik kazasında hayatını kaybetti

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’da forma giyen 28 yaşındaki Portekizli futbolcu Diogo Jota, kardeşi Andre ile birlikte İspanya’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’da forma giyen 28 yaşındaki Portekizli futbolcu Diogo Jota, geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Konuyla ilgili Portekiz Futbol Federasyonu’nun internet sitesinden yapılan açıklamada, “Portekiz Futbol Federasyonu ve tüm Portekiz futbol camiası, bu sabah İspanya’da Diogo Jota ve kardeşi Andre Silva’nın ölümüyle tamamen yıkıldı. A Milli Takım formasıyla yaklaşık 50 kez forma giyen muhteşem bir oyuncudan çok daha fazlası olan Diogo Jota, tüm takım arkadaşları ve rakipleri tarafından saygı duyulan, bulaşıcı bir neşeye sahip ve camianın kendisinde referans olan olağanüstü bir insandı. Portekiz Futbol Federasyonu, Diogo ve Andre Silva’nın ailesine ve arkadaşlarına ve oyuncuların sırasıyla oynadığı kulüplere en derin taziyelerini sunar” ifadelerine yer verildi.

Liverpool’un Portekizli futbolcusu Diogo Jota, trafik kazasında hayatını kaybetti

Portekiz Futbol Federasyonu’nun yapılan açıklamada ayrıca, “Portekiz Futbol Federasyonu, takımımızın Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda İspanya’ya karşı oynayacağı maçtan önce bu perşembe günü UEFA’dan bir dakikalık saygı duruşu talep etti. İki şampiyonu kaybettik. Diogo ve Andre Silva’nın ölümü Portekiz futbolu için telafisi mümkün olmayan bir kayıptır ve her gün onların mirasını onurlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” denildi.

Liverpool’dan açıklama

Liverpool Kulübü de Diogo Jota’nın, kardeşi Andre ile birlikte İspanya’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Kulüpten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Liverpool FC şu an için daha fazla yorumda bulunmayacak ve Diogo ve Andre’nin ailesinin, arkadaşlarının, takım arkadaşlarının ve kulüp çalışanlarının mahremiyetine saygı gösterilmesini rica ediyor. Bu kişiler, akıl almaz bir kayıpla başa çıkmaya çalışıyorlar. Biz de onlara tam desteğimizi sunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Liverpool’un Portekizli futbolcusu Diogo Jota, trafik kazasında hayatını kaybetti

11 gün önce dünya evine girmişti

Trafik kazasında hayatını kaybeden Diogo Jota, 22 Haziran’da evlenmişti. Jota, üç çocuğunun annesi Rute Cardoso ile dünya evine girmişti.

Kariyerinde 444 maçta 147 gol kaydetti

Kariyerinde Paços de Ferreira, Porto, Wolverhampton ve Liverpool’da oynayan Jota, çıktığı 395 maçta 133 gol kaydetti. Portekiz Milli Takımı ile de 49 müsabakaya çıkan Jota, 14 gollük performans sergiledi. Portekizli futbolcu, 2 UEFA Uluslar Ligi, 1 Premier Lig, 1 İngiltere Kupası, 2 İngiltere Lig Kupası, 1 İngiltere Championship şampiyonlukları yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin