Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
24 Mart, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

LÖSEV LÖSANTE’ye Tam Ruhsat Bekliyor

Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından tedavileri yapılan çocukların aileleri, LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne tam ruhsat verilmesi amacıyla birçok şehirde bir araya geldi.

Karabük'ten LÖSEV'e Destek

blank LÖSEV, LÖSANTE Hastanesi'ne tam ruhsat verilmesine destek için 81 ilde eş zamanlı olarak basın bildirisi yayımladı. Karabük İl Temsilcisi Yeliz Özay, Karabük merkezde toplanan kanser hasta ve yakınları ile birlikte LÖSEV’e destek verilmesini istedi.  Açıklamada, LÖSEV'in 7 milyon gönüllüsü ile Türkiye'nin en güvenilir sivil toplum kuruluşları arasında olduğuna dikkat çekildi. Hastalığın tedavisinde birçok branşın ortak çalıştığını vurgulayan aileler, kanser tedavisi gören çocuklara her şey dahil parasız hizmet sunan 400 yataklı hastaneye tam ruhsat verilmesini istiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir vatandaşın sorusu üzerine; "Lösemi diye gösterip diğer alanlarla ilgili hastane istemek istismardır" şeklindeki cevabı üzerine LÖSEV 81 ilde ortak bir bildiri yayımladı. LÖSEV’den yapılan açıklamada; “LÖSEV AİLELERİ OLARAK SORUYORUZ..? Halkın bağışlarıyla varlığını sürdüren, 7 milyon gönüllüsüyle Türkiye’deki en güvenilir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV’e İSTİSMARCI yakıştırması yapmak hangi vicdana sığar? Bu sadece lösemi ve kanser tedavisi gören evlatlarımızın anne ve babaları olarak bizleri değil, LÖSEV’e inanan ve güvenen binlerce gönüllü ve bağışçısını da üzmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatında da açıkça belirtildiği üzere Lösemi ve Kanser MULTİDİSİPLİNER Hastalıklardır. Yani her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi şarttır. BİZ LÖSEMİ VE KANSER İLE MÜCADELE EDEN AİLELER OLARAK YİNE SORUYORUZ VE TAM RUHSATIMIZI ALANA KADAR DA SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ! Sağlık Bakanı İstanbul ve Ankara’da kendine ait tüm özel hastanelerine ruhsat almıştır. Özel hastaneler açıp dev gibi inşaatlara başlamıştır. Ama LÖSANTE’ye yatak yok! LÖSANTE’ye doktor kadrosu yok! Kendi özel hastanelerine binlerce yatak ve doktor kadrosunu nereden bulduğunu merak ediyoruz!!! Mucizeler yaratarak, tek kuruş almadan tedavi başarısına ulaşmış ve Lösemi ve Kanser tedavisi gören Çocuk Hastalarına her şey dahil tamamen parasız hizmet sunan, hayat veren ve bütün dünya tarafından taktir edilen LÖSEV’e ve LÖSEV’in 400 yataklı LÖSANTE Hastanesi’ne neden 7 yıldır TAM RUHSAT verilmiyor? Sağlık Bakanı sadece kendi hastanelerini değil herkesi eşit düşünmelidir. LÖSEV Aileleri olarak bugüne kadar sabırla bekledik. Bizim yüreğimiz yanıyor, çocuklarımız ÖLÜYOR! Bu çocuklar sizin de çocuğunuz olabilirdi! Türk Halkının bağışları ile TUĞLA TUĞLA inşa edilen LÖSANTE Hastanemize artık engel OLMAYIN. Tüm çocuklarımız iyileşsin, çocuklarımız lösemi ve kanserden ÖLMESİN! LÖSANTE bizimdir, hepimizin hastanesidir. LÖSANTE’MİZE tam ruhsat verilene kadar sahip çıkacağız, susmayacağız ve pes etmeyeceğiz.” ifadeleri yer aldı. (Esra Oğuzkağan Özkan)
blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
18 Nisan, 2025 11:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’nun Tarihi Sokaklarında Dinginlik ve Coşku Bir Arada

Gece Yürüyüşü Tamamlandı

Safranbolu'da geleneksel olarak düzenlenen gece yürüyüşü, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Turizm Haftası’nın 49. yıl dönümüne özel olarak düzenlendi ve şehrin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, tarihi kentin dar sokaklarında yürürken, gece atmosferinin büyüleyici etkisi altında Safranbolu’nun kültürel zenginliğini deneyimledi.

Safranbolu Ulu Camii önünde başlayan yürüyüş, tarihi dokusuyla ünlü Değirmenci Konak'tan Meymune Valide Konağı’na, Güldalı Konak önünden Yemeniciler Arasta Arkası'ndan devam ederek Kazdağlıoğlu Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş sırasında katılımcılara, yöresel ikramlarda bulunuldu. Safranbolu'nun eşsiz mimarisi ve gece dinginliği eşliğinde keyifli anlar yaşandı.

Yürüyüşe Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) üyesi Emine Çetinkaya Uluateş, yürüyüşün özellikle gece saatlerinde düzenlenmesinin, tarihi kentin gizemli ve dingin atmosferini ön plana çıkarmak ve ziyaretçilere farklı bir deneyim sunmak amacıyla tercih edildiğini belirtti. Yürüyüş sırasında katılımcılar, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerinin önemine vurgu yaparken, şehrin korunması ve turizmin geliştirilmesi adına farkındalık yaşamayı hedefledi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara teşekkür edilerek, önümüzdeki yıl gece yürüyüşlerinin devam edeceği belirtildi. Safranbolu’nun gece görünümü, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Yürüyüş tamamlandığında ise Safranbolu Belediyesi’ne ait üstü açık otobüsle katılımcılar Kıranköy'e ulaştırıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.