Malatya’da konteyner kentte kalan çocuklara eğitim desteği

Malatya’da konteyner kentte kalan çocuklara eğitim desteği

Yayın: 12.10.2023 17:48
Paylaş:
A+ A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da konteyner kentte kalan çocuklara Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından eğitim desteği veriliyor.

Yeşilyurt İlçesine bağlı Bostanbaşı Konteyner Kent‘te kalan 7-14 yaş arası çocuklara TEGV gönüllülerince bilişim, sanat, matematik, fen, okuma ve İngilizce alanlarında etkinlikler yapılıyor.

Çocuklara gönüllü olarak Tiyatro/Drama eğitimi veren Kübra Pektaş, “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı‘nda iki aydır gönüllüyüm. Konteyner kentte kalıyorum. Bu ortamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklar ile birlikte etkinlik yapmak çok güzel, Tiyatro / Drama eğitimini yıllar önce almıştım. Öğrenmiş olduğum şeyleri şimdi çocuklara yol olsun diye öğretiyorum.” dedi.

Malatya Bostanbaşı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Rönesans Konteyner Kent Öğrenim Birimi Yöneticisi Barış Karadaş ise konteyner kentte kalan 7-14 yaş arası çocuklara almış oldukları eğitimlerin dışında motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Malatya Teknopark Konteyner Kent Öğrenim Birimi Yöneticisi Tuğba Altun Taflan da çocuklara yönelik eğitimlerinin devam ettiğini anlattı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ülke genelinde toz taşınımı bekleniyor

Yayın: 09.05.2024 15:19
Paylaş:
A+ A-

Yurt genelinde akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’da, cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da etkili olması beklenen toz taşınımının pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli, diğer yerlerde hafif, zaman zaman orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yurdun batısı için fırtına uyarısı

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü batı kesimler için fırtına uyarısında bulundu.

Buna göre, yurdun batısında yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması tahmin edilen rüzgarın İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İzmir’in kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli, yüksek kesimlerde fırtına, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde güney ve güneydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Marmara ve Kuzey Ege’de cumartesi öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’de cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (AA)