Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
18 Mayıs, 2023 11:09 tarihinde yayınlandı
0

Manchester City Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Manchester City, Real Madrid’i 4-0 mağlup ederek İstanbul’da oynanacak finalde Inter’in rakibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Manchester City, konuk ettiği Real Madrid’i 4-0 yenerek, İstanbul’daki finalde Inter’in rakibi oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının yarı final rövanşında, ilk maçta 1-1 berabere kalan takımlardan İngiltere temsilcisi Manchester City, İspanya’nın Real Madrid takımını Etihad Stadı’nda ağırladı.

Polonyalı hakem Szymon Marciniak’ın yönettiği karşılaşmaya üst üste ataklarla başlayan ev sahibi ekip, Rodri, Jack Grealish, Kevin De Bruyne ve Erling Haaland ile ilk dakikalarda yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

Baskısını artıran City’de De Bruyne’ün ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Bernardo Silva, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlarla buluşturarak 23. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyuna ortak olmaya çalışan Real Madrid’de ceza saha dışında meşin yuvarlakla buluşan Toni Kroos’un 35. dakikada yaklaşık 30 metreden sert vuruşunda top, üst direkten döndü.

Manchester City’de ceza sahasına çalımlarla giren İlkay Gündoğan’ın sert şutunda defanstan dönen top, kale önündeki Bernardo Silva’ya yöneldi. Portekizli oyuncu, düzgün bir kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golüne 37. dakikada imza atarak, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

Silva, Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Real Madrid’e iki gol atmayı başaran Lionel Messi ve Robert Lewandowski’nin ardından üçüncü oyuncu konumuna geldi.

İkinci devreye daha atak başlayan Real Madrid’de David Alaba’nın 50. dakikadaki kavisli ve sert frikik şutunda, City kalecisi Ederson, şık bir kurtarışa imza atarak topu kornere çeldi.

Kontrataklarla etkili olan City ekibinde İlkay Gündoğan’ın topuk pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Haaland’ın 73. dakikadaki yerden vuruşunda, kaleci Thibaut Courtois’dan dönen meşin yuvarlak, üst direğe çarparak kornere çıktı.

Ataklarını sıklaştıran City’de De Bruyne’ün sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Manuel Akanji’nin kafa vuruşu, Real Madridli savunma oyuncusu Eder Militao’ya çarparak yön değiştirdi ve ağlarla buluştu. Brezilyalı oyuncunun kendi kalesine attığı golle City, rakibi karşısında 3-0 öne geçti.

Son dakikalarda risk alarak çok oyuncuyla hücuma çıkan Real Madrid’in Karim Benzema ve Dani Ceballos ile yakaladığı gol pozisyonlarında kaleci Ederson, başarılı oldu.

City’de oyuna sonradan giren iki oyuncudan Phil Foden’ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli Julian Alvarez, teknik bir vuruşa topu 90+1. dakikada filelere gönderdi ve takımının sahadan 4-0 galip ayrılmasını sağladı.

Öte yandan, Real Madrid’i çalıştıran İtalyan Carlo Ancelotti, Alex Ferguson’u geçerek 191 maçla turnuva tarihinde en çok maça çıkan teknik direktör oldu.

14 kupayla Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid’i eleyen Manchester City, 2021 yılının ardından turnuvada ikinci kez son iki takım arasına kaldı. İngiltere ekibi, İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ikinci kez ev sahipliği yapacağı finalde, 10 Haziran Cumartesi günü İtalya ekibi Inter ile karşılaşacak. (AA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 18:46 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı

Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.

“Seninle gurur duyuyorum”

Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazını acılı baba kıldırdı

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”

Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin