Marka Başvurusunda Karabük Yer Almadı

Halil Kızılyer
Yayın: 01.08.2023 12:52
A+ A-

TÜRKPATENT, 2023 yılı ilk 6 ayda yurt genelindeki marka başvuru dağılımını paylaştı. Marka başvuru dağılımında Karabük’ün yer almaması dikkat çekti.

Haziran Ayı Verileri

Verilere göre Haziran ayında Erzurum’dan 24, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 62, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illerinden 85, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden 220, ülkeden ise 11 bin 846 marka başvurusu yapıldı. İlin başvuru sayısı KUDAKA Bölgesinde yüzde 39, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 28,23, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 11’lik pay edindi.

Ocak – Haziran 2023 Verileri
TÜRKPATENT verilerine göre, bu yılın ilk altı ayında Erzurum’dan 151, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 266, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illerinden 381, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden bin 147, ülke illeri toplamında ise 76 bin 715 marka başvurusu yapıldı.

Erzurum’un Marka Başvuru Payı
TÜRKPATENT verileri üzerinden DOSİAD tarafından yapılan hesaplamalara göre, İlin 6 aylık marka başvuru sayısı KUDAKA Bölgesinde yüzde 56,76, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 39,63, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 13,16, ülkede ise yüzde 0.19 oranında pay gösterdi

Aylık Dağılım
Verilere göre bu yılın ilk 6 ayı kaydında Erzurum’dan Ocak ayında 26,Şubat ayında 19, Mart ayında 25, Nisan ayında 30, Mayıs ayında 28, Haziran ayında 24; Doğu Anadolu Bölgesinden de Ocak ayında 224,Şubat ayında 132, Mart ayında 191, Nisan ayında 172, Mayıs ayında 209, Haziran’da 220 marka başvurusu kaydedildi.

Bölge İlleri Başvuru Dağılımı
TÜRKPATENT verilerine göre, yılın ilk 6 ayında Bölge illeri, Malatya’dan 230, Elazığ’dan 216, Van’dan 187, Erzurum’dan 151, Ağrı’dan 41, Erzincan’dan 106, Kars’tan 40, Bitlis’ten 41, Muş’tan 25, Bingöl’den 43, Iğdır’dan 26, Ardahan’dan 8, Hakkari’den 13, Tunceli’den 20 marka başvurusu kaydedildi.

Ülkede marka başvurusunun en yüksek olduğu iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Kocaeli, Adana, Kayseri, Mersin, Muğla, Denizli, Sakarya, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Manisa, Şanlıurfa, Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Trabzon, Çanakkale, Afyon, Ordu, Kahramanmaraş, Isparta, Sivas, Mardin, Düzce, Malatya, Edirne, Rize, Elazığ, Çorum, Nevşehir, Yalova, Kütahya, Aksaray, Van, Karaman, Bolu, Batman, Zonguldak, Kırklareli, Uşak, Erzurum, Niğde olarak bildirildi.

KARABÜK NEDEN YOK

TÜRKPATENTin 2023 yılı ilk 6 aylık verilerine göre Batı Karadeniz Bölgesinde Karabük ile birlikte Kastamonu ve Bartın illeri de marka başvuru dağılımı illeri arasında yer almadı. ( Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.