Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
27 Ocak, 2026 16:31 tarihinde yayınlandı
0

Mavi Vatan’ın yeni neferi Yıldırım havadan görüntülendi

Türkiye’nin enerji filosuna katılan en yeni üyesi “Yıldırım” derin deniz sondaj gemisi, Filyos Limanı’nda havadan görüntülendi.

Filyos Limanı’na gelen Yıldırım, 228 metrelik dev gövdesiyle göz kamaştırdı. Boğaz köprülerinin altından geçebilmesi amacıyla kulesi demonte edilen gemi, kulesiz haliyle dron kameralarına yansıdı. Karadeniz’e ulaşan teknoloji üssünde, kule montajı için hummalı bir mesai başlayacak.

Nisanda sondaja başlayacak

42 metre genişliğe sahip olan ve 200 personele yaşam alanı sunan Yıldırım, üzerindeki helikopter pisti ve 7. nesil sondaj kabiliyetleriyle Türkiye’nin denizlerdeki gücünü pekiştirecek.

Filyos’taki teknik hazırlıkların ve kule birleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından dev gemi, nisan ayı itibarıyla Karadeniz’deki faaliyetlerine başlayacak.

Enerji ordusunun 5. yıldızı

Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han’ın ardından Karadeniz’e ulaşan 5’inci derin deniz sondaj gemisi olan Yıldırım, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı hedefinde kritik bir rol üstlenecek. Türkiye, Yıldırım’ın da operasyonel hale gelmesiyle birlikte dünyanın en büyük 4’üncü enerji filosuna sahip ülke konumunu perçinlemiş olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 21:16 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin