Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
23 Ağustos, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Mecitözü’nde ayçiçeği balı hasadı başladı

ÇORUM (AA) - Çorum'un ayçiçeği üretimiyle öne çıkan Mecitözü ilçesinde bal üreticilerinin hasat mesaisi başladı.

Bal üreticileri, uzun süren üretim devrinin akabinde kovanlarını açarak arıların etraftaki ayçiçeği tarlalarından topladığı çiçek özlerinden yaptığı balı hasat ediyor.

Bal üreticisi Muhammed Ali Boyraz da Kırklar Dağı eteklerinde bulunan kovanlarını açarak, dönemin birinci mahsulünü aldı.

Boyraz, AA muhabirine, bu yıl çok yağışlardan dolayı bal rekoltesinde düşüş beklediklerini söyledi.

Mecitözü'nün, Çorum'un kıymetli bal üretim merkezlerinden olduğunu belirten Boyraz, "Son yıllarda tarımdaki bilinçsiz ilaçlamalar toplu arı vefatlarına neden olmaktadır. Bir de bu yıl çok yağışlar nedeniyle bal randımanı düşük oldu. Bu üzere nedenlerle geçen yıla oranla bal randımanı düşse de verimli bir dönem geçiriyoruz." dedi.

Boyraz, Çorum'da ayçiçeği balının değerli bir kısmının Mecitözü ilçesinden karşılandığını kelamlarına ekledi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rasim Ozan Kütahyalı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

"Halkı aldatıcı bilgiyi alenen yayma" kabahatinden hakkında soruşturma başlatılan ve Bolu’da gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı, SEGBİS sistemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına tabir vermesinin akabinde isimli denetim kaidesi ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek hür bırakıldı.
Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayyum atanacak" sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. Kütahyalı, aracıyla seyir halindeyken Bolu Vilayet Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis takımlarının yaptığı takip sonucunda TEM Otoyolu’nun Çaydurt mevkiinde yakalandı. Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı, emniyetteki süreçlerinin akabinde sıhhat denetimleri için Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite’ye sevk edildi. Burada süreçleri biten Kütahyalı, Bolu Adliyesi’ne getirildi. Rasim Ozan Kütahyalı, SEGBİS sistemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na söz verdi. Söz süreçlerinin akabinde SEGBİS sistemiyle sevk edildiği Nöbetçi Hakimlikçe, Rasim Ozan Kütahyalı isimli denetim kuralı ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek özgür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.