Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
0

MediaMarkt kahve posalarını ileri dönüştürerek karbon ayak izini azaltacak

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, Wastespresso ile ileri dönüşüm başlatarak, karbon ayak izini azaltmak için işbirliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt, sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında MediaMarkt Startup Challenge yarışmasında finale kalan Wastespresso ile işbirliğine gitti. MediaMarkt Türkiye'nin kendi çalışanlarını dahil ettiği sürdürülebilirlik projesi kapsamında, şirketin genel merkezinde haftalık olarak toplanan kahve posaları ileri dönüştürülerek.

Tüm operasyonun aylık Karbon Ayak İzi Azaltım Raporu hazırlanıp, çevresel etkisi ölçülebilir hale getirilecek. İleri dönüştürülmüş ürünler arasında ısıya ve yıkamaya dayanıklı çok kullanımlık bardak, yüzde 100 biyo-bozunur pipet, paket olarak alınan kahvenin dökülmesini önleyen tıkaç yer alıyor.

İşbirliği süresince MediaMarkt Genel Merkezinde biriken kahve posaları, cuma günleri Wastespresso ekibine teslim edilecek.

Her ayın sonunda kahve posalarının çöpe atılması yerine yenilikçi biyo-malzemelere dönüştürülmesi sonucunda ne kadar sera gazının atmosfere salımının önüne geçildiği raporlanacak.

Pilot projenin başarılı olmasıyla birlikte bir sonraki aşamada, kahve posası toplama operasyonunun önce İstanbul'daki mağazalara daha sonra da İzmir ve Ankara'daki mağazalara genişletilmesi hedefleniyor.

– Perakende Günleri boyunca toplanan kahve posaları ileri dönüştürülecek

İşbirliği kapsamında, 29-30 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Perakende Günleri boyunca toplanan kahve posaları, Wastespresso tarafından döngüsel iş modellerine dahil edilecek.

Etkinlikte kahve servisi ise ileri dönüştürülmüş çok kullanımlık bardaklarla katılımcılara hediye edilecek. Katılımcılar diledikleri zaman aynı bardakla tekrar kahve alabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin