Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
29 Mart, 2017 12:58 tarihinde yayınlandı

Mekik, proje önerilerinin nasıl planlanacağını anlattı

ZONGULDAK (İHA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Kuluçka Merkezi tarafından Proje Önerilerinin Planlanması eğitimi gerçekleştirildi. Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çetin Mekik tarafından verilen eğitime öğrenciler ilgi gösterdi. Eğitim, TTO ve Kuluçka Merkezi Koordinatörü Esra Hacıoğlu’nun açış konuşması ile başladı. Hacıoğlu konuşmasında “Kariyerinizde, üniversite sıralarında yaptığınız proje çalışmalarının bir iş deneyimi kadar önemli yeri var. Özellikle disiplinler arası işbirliğinde projeler yürütmelisiniz. Farklı bölüm ve programlarda öğrenim gören arkadaşlarınızla bir araya gelerek ürettiğiniz proje fikirlerinizi de bekliyoruz. TTO ve Kuluçka Merkezinin amacı, proje fikirlerinizi hayata geçirmeniz için yön göstermek, proje desteği veren kurum ve kuruluşlara ulaşmanızı sağlamak” dedi. Aynı zamanda TÜBİTAK bünyesinde Çevre, Atmosfer, Yer ve Deniz Bilimleri (ÇAYDAG)’ın Yürütme Kurulu Üyesi olan Doç. Dr. Mekik, bir proje önerisinin oluşturulması aşamasında göz önünde bulundurulması gereken noktalar konusunda tüyolar verdi. Araştırmanın bir süreç olduğunun altını çizen Doç. Dr. Çetin Mekik, bir proje önerisini değerlendirici gözünden anlatarak muhtemel hataların nasıl önüne geçileceğinin de yollarını gösterdi. Proje desteği veren kurum ve kuruluşların bazılarını tanıtan Mekik, projenin amaç, hedef ve gerekçesinin belirlenmesi, literatür araştırması, yöntemi, iş-zaman çizelgesi, özgünlüğü gibi başlıklar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Doç. Dr. Çetin Mekik, “Projeniz için bir fondan destek istemeniz, babanızdan para istemenize benzer. Babanız, o para ile ne yapacağınızı sorar. Size hibe olarak maddi destek verecek olan kurum da aynı şekilde soracaktır. Sizler proje önerinizi yazarken fikrinizi destekleyen tüm ön çalışmaları hazırlayarak başvuru formlarını doldurmalısınız. Doğru fonlara başvurmak bunun ilk adımıdır. Emek verdiğiniz bir proje önerisi, yanlış kapsamda bir fona başvurduğunuz için ilk aşamada iptal edilebilir. Proje destek ilanlarını iyi takip edip, doğru okumalısınız” dedi. Öğrencilerin büyük bir dikkatle izlediği eğitim 3 saat sürdü. Doç. Dr. Mekik, öğrencilerin merak ettikleri noktaları ve sorularını ilginç örneklerle açıklayarak yanıtladı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 00:57 tarihinde yayınlandı

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi

Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikinci ayı olayı yaşandı. Ayılar arıların bal kovanlarını parçalayarak balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Olay, Yığılca ormanlarında meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran ormanlık alan içerisinde kurulan arı kovanlarının bulunduğu bölgeye iki ayı geldi. Evvel kovanları inceleyen ayılar daha sonra arıların kolonilerinin de içerisinde olduğu kovanları tek tek parçalayarak yemeye başladı. O anlar ise bölgede kovanları takip etmek için kurulan güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İkinci defa Yığılca’nın balından yiyen ayıların baygınlık geçirip geçirmediği bilinmezken, olay Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar gruplarına iletildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin