Mesleki Çalışmalarda Müzik Ziyafeti

Mesleki Çalışmalarda Müzik Ziyafeti

Yayın: 20.11.2020 08:24
Paylaş:
A+ A-

2020-2021 eğitim öğretim yılı Kasım dönemi Mesleki Çalışma Programı Bakanlığımızca 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Haftası Kutlama etkinliklerini de içerecek şekilde çevrimiçi olarak hazırlanmıştır.

Bu çerçevede sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerin de yer aldığı program kapsamında Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan konser, çevrimiçi olarak İl Millî Eğitim Müdürlüğü Youtube kanalı üzerinden tüm öğretmenlerin dinletisine sunuldu.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ’ın Müdür Yardımcı Turgut ACARLI ve Erdal ÜNGÖREN ile birlikte katıldığı programda konser öncesinde konuşan İl Müdürü, Ülkemizde yaşanan COVİD-19 vakalarındaki artış nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermek zorunda kalındığını belirterek Karabük’ün online eğitime hazır olduğunu vurguladı. Akbaş “Yüz yüze eğitimde İlimizde herhangi bir problem yaşamadık. Okulum Temiz Belgesi oranı Ülkemiz genelinde %90 larda iken İlimizde %100 olarak gerçekleşti. Ancak ülkemiz genelinde vakaların artış göstermesi sebebiyle yüzyüze eğitime ara vermek zorunda kaldık. 31 Ağustos tarihinde başladığımız online-uzaktan eğitim sürecine yeniden başlamak için hazırlıklı olduğumuzu belirtmek isterim. İlimizde 70 okulumuzda oluşturduğumuz EBA Destek Noktalarını uzaktan eğitimden yararlanamayan öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Bunun sonucu olarak da EBA kullanım oranında Ülkemizde 1. Sıraya yükseldik. Bu başarılarda emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve personelimize şükranlarımı sunuyorum. 16 Kasım tarihinde başlayan ve çevrim içi olarak gerçekleştirdiğimiz Mesleki Çalışmalarda Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesimiz her programında olduğu gibi bugün de bizelere keyifli anlar yaşatacaktır. İyi seyirler diliyorum.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Yapıldı

Yayın: 30.04.2024 13:10
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finali” Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde ortaokul ve lise kategorilerinde yapılan yarışmaya Karabük, Bartın, Zonguldak, Ankara, Kastamonu, Sinop, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Bolu’dan 25 öğrenci katıldı.

Jüri üyelerince tecvit kuralları, okuma tarzı, ses ve makam gibi kriterlere göre 100 üzerinden puan verilen yarışmada birinci olanlar, 21 Mayıs’taki final programında bölgeyi temsil edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, programda yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in okunması ve anlaşılmasının kendileri için önemli bir ibadet, manevi huzur ve güç kaynağı olduğunu söyledi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesindeki mesleki yarışmaların, gençlerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamalarına ve doğru şekilde okumalarına katkı sağladığını belirten Akbaş, “Aynı zamanda gençler arasında dostluk ve dayanışmayı arttırır, İslami bilgi ve kültürün yayılmasına da katkıda bulunur. Yarışmaların düzenlenmesi ve desteklenmesi, gençlerin dinlerine daha sıkı bağlı olmalarını ve daha bilinçli Müslümanlar olmalarını sağlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Akbaş, gençlerin akademik, sosyal ve kültürel alanlarda kendilerini çok yönlü geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, milli ve manevi duygularla bezenmiş, Kur’an ahlakıyla donanmış nesil yetiştirmek ana gayemizdir. Genç Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması’na katılan her öğrencimiz, bizim nezdimizde çok değerlidir. Arkadaşlık, kardeşlik ve dostlukların tesisi ile yaptığımız işin ehemmiyetini kavrama, bu programın sonunda en büyük kazancımız olacaktır.” ifadesini kullandı.

Yarışmanın akşam saatlerinde sonuçlanacağı belirtildi.