blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Aralık, 2024 12:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Mete Fayda: “Bölgedeki sorunun çözülmesi Türkiye için tarihi bir fırsat olacaktır” .

Trabzon’da konuşan emekli subay, muharrir ve strateji uzmanı Mete Fayda, Suriye’deki son durumu kıymetlendirerek “Bölgedeki sorunun çözülmesi Türkiye için tarihi bir fırsat olacaktır” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Savunma Sanayii ve Ülkemize Yönelik Tehditler” bahisli konferansta konuşan Mete Fayda, "Önceki periyot İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun hazırlattığı çok değerli bir rapor var. Türkiye’nin terör belası yüzünden gördüğü toplam zararın büyüklüğü 2 trilyon dolar. Türkiye’nin, özel dal de dahil olmak üzere toplam borcu 500 milyar dolar civarında. Yani Türkiye’nin borcunun 4 katını biz terör belası yüzünden harcamışız. Üstelik savaşta falan da değiliz” diye konuştu.
Suriye’deki son durumu pahalandıran Fayda, “Suriye’de yaşanacak senaryolar konusunda beni ne İsrail ne Amerika ne de PKK korkutuyor. Beni burada tek korkutan Suriye’nin içerisinde bir iç savaş olması. Burada aşiretler ortasında yaşanacak bir güç çabasının sonunda kardeş kanının dökülmesi. Bu müdahil olabileceğimiz bir şey değil. ABD, İsrail ya da PKK ile esasen yıllardır karşı karşıyayız. Hasebiyle onlarla karşılaşacağımız senaryoların hepsine alışığız ve alışık olmaya da devam edeceğiz. Bugünkü geldiğimiz durum tahminen de sorunun çözülmesi için Türkiye’nin önüne gelen en büyük tarihi fırsat” diye konuştu.
Suriye’nin yanında Irak’taki gelişmeleri de kıymetlendiren Fayda, “Irak’la da çok kıymetli bir tarihi koridor oluşturmaya başladık. O koridorun Trabzon’a da yararı olacak. Türkiye’ye sağlayacağı yıllık gelir iddiası 100 milyar dolar civarında. 2030’a kadar Türkiye’nin, bölgedeki terörü engellemesiyle ve çıkardığı güç kaynaklarıyla amaçladığı ek gelir yaklaşık 40 milyar dolar” dedi.
Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Faruk Kanca, Mete Yarar’a plaket takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 15:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te ilk kez düzenlenen Bocce Bölge Şampiyonası devam ediyor

Karabük’ün birinci sefer konut sahipliği yaptığı, Okul Sporları Bocce (volo-petank) Küme Birinciliği karşılaşmaları devam ediyor.
Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) Demirçelik Kampüsü’nde yer alan Bocce Sahası’nda oynanan gayretler yarın yapılacak ödül merasimi ile sona erecek. Bocce Vilayet Temsilcisi Hasan Turma Karabük’te bu türlü bir aktifliğe mesken sahipliği yapmaktan duyduğu memnunluğu lisana getirdi. Turma, çeşitli vilayetlerden birçok atletin aktiflik için Karabük’e geldiğini belirterek, "Karabük’te bu aktifliği birinci sefer düzenliyoruz. Bölge Şampiyonası, Karabük vilayetimizde birinci kere yapılan bir aktiflik. Bu etkinliğimize Türkiye’nin çeşitli kentlerinden, çeşitli vilayetlerinden 82 kadro (kız-erkek), 450 sportmen, antrenörler ve refakatçileriyle birlikte yaklaşık 500 kişi vilayetimizde bulunuyor. Onları en uygun biçimde ağırlamak için biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Okul sporları, yıldızlar, küçükler ve gençler olmak üzere üç farklı kategoride hem kız hem erkek kadrolarımız yer alıyor. Etkinliğimiz 5 Mayıs’ta başladı 11 Mayıs’ta sona erecek. Buradan çıkan gruplarımız Muğla’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacaklar" dedi.
Hasan Turma ayrıyeten Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ), Demirçelik Kampüsü’nde yer alan Bocce Alanı ve tesis için, "Çünkü daha evvel bu türlü bir altyapımız olmadığı için bu tertiplere konut sahipliği yapamıyorduk. Karabük Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum" formunda konuştu.
Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nda Ulusal Bocce Hakemi ve bocce eski ulusal sportmeni Yağız Kapsız, Türkiye’de bu küme çabalarının 6 kentte yapıldığını belirterek, "Türkiye’de şu an okul sporlarında 81 vilayetten 6 tane kümemiz var. Şu an Karabük’teyiz. Karabük kümelerinde 82 kadro var. Yarın ödül merasimi ile küme birincilerimiz ve dereceye girenler muhakkak olacak" diye konuştu.
Boccenin her yaş kümesinin oynayabildiği bir spor olduğunu vurgulayan Kapsız, "Demir toplarımız var. 7’de, 70’e yaş aralığında katiyen herkes oynayabiliyor. Tıpkı vakitte bu kolay alanlarda oynanan bir spor olduğu için otellerde turistler de oynayabiliyor. Huzurevi ligleri düzenleniyor. Her yaşa uygun bir spor" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.