MHP Teşkilatı Ovacık’ta Tam Kadro Startı Verdi

MHP Teşkilatı Ovacık’ta Tam Kadro Startı Verdi

Yayın: 19.01.2024 16:15
Paylaş:
A+ A-

Milliyetçi Hareket Partisi Ovacık Belediye Başkan adayı Neslihan Kaya Karpuz seçim çalışmaları için resmen start verdi.

MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Ovacık ilçe Başkanı Nihat Kaya ve parti yöneticilerinden oluşan bir grup ile ilçe de kamu kurumlarını ve esnafları ziyaret eden başkan adayı Karpuz, “Tüm vatandaşlarımızı tek tek ziyaret edip sandıktan önce gönüllere gireceğiz” dedi.

İl Başkanı ve parti yöneticilerine teşekkür eden Neslihan Kaya Karpuz, “Cenk başkanımız göreve seçildiğinden bugüne kendi ifadeleriyle Karabük’ün her yerinden var oluyorlar. Bugün de bizim için Ovacık’talar. Var olsun teşkilat” diye konuştu.

Seçim sürecini Bölgenin Sesi’ne değerlendiren Ovacık MHP Belediye Başkan adayı Karpuz, “Her şeyden önce bize bu görevi layık gören Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli beyefendiye, örnek aldığım sevgili ağabeyim İl Başkanı Cenk Gedikoğlu’na Milliyetçi Ülkücü Belediyecilik anlayışının Türkiye’deki sembol ismi, kıymetli büyüğümüz Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’ye Ovacık İlçe Başkanımız canım babam Nihat Kaya’ya çocuklarımıza anlatabileceğimiz bir hikaye bıraktıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. Allah bizleri çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda bize güvenenlere karşı mahcup etmesin. Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır. Bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Bu vesileyle HAYAT DOLU OVACIK hayalimizi gerçekleştirmek için dur durak demeden bütün gücümle çalışacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

GEDİKOĞLU YOĞUN İLGİYE TEŞEKÜR ETTİ

MHP Karabük il başkanı Cenk Gedikoğlu da Ovacık temasları sonrası sosyal medya hesabı üzeriden yaptığı paylaşımda, “İlçe Başkanımız, Parti teşkilatlarımız ve MHP Ovacık Belediye Başkan Adayımız Neslihan KAYA KARPUZ Hanımefendi ile birlikte Ovacıklı Hemşehrilerimizi ziyaret ederek hasbihalde bulunduk.

Bizleri bağrına basan hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

NESLİHAN KAYA KARPUZ KİMDİR?

Neslihan KAYA KARPUZ  Karabük’te doğdu. Ovacık’ın Pelitçik köyünden olan Neslihan KAYA KARPUZ ilk, orta ve lise öğrenimini Karabük’te tamamladı. Liseyi Karabük Anadolu Öğretmen Lisesinde okudu. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne ikincilikle girerek lisans eğitimine başlayıp mezun oldu. Aynı zamanda Safranbolu Meslek Yüksekokulunda Mimari Restorasyon Bölümünde de eğitim aldı. Daha sonra Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalında yüksek lisans programında eğitimine başladı. Yüksek lisansını yaparken “Karmim Yapı Denetimde” Yardımcı Kontrol Elemanı İnşaat Mühendisi olarak işe başladı, iki yıl süre ile Karabük’teki inşaat faaliyetlerinde görev yaptı, Sonrasında ise yüksek lisansını tamamlamak için işinden ayrıldı. Evli olan ve orta derecede İngilizce bilen Neslihan KAYA KARPUZ tezinin son aşamasında olup çok kısa bir süre sonra yüksek mühendis olacaktır. Aynı zamanda Safranbolu Meslek Yüksekokulundaki eğitimini de aktif hale getirip İnşaat Mühendisliği mesleğine ilave olarak Mimari Restoratör da olmayı hedeflemektedir. (Halil Kızılyer)

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kışı Kızılırmak Deltası’nda geçiren besicilerin göç yolculuğu başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – İLYAS GÜN – Samsun'da, Kızılırmak Deltası'ndaki kışlaklarda kalan besiciler, yazı geçirecekleri Karagöl Dağı'ndaki yaylalara gitmek için küçükbaş hayvanlarıyla yaklaşık 1 ay sürecek yolculuklarına başladı.

Hayvanlarını kış döneminde Kızılırmak Deltası'nda barındıran besiciler, havaların ısınmaya başlamasıyla hazırlıklarını tamamlayıp, Karagöl Dağı'nın eteklerinde yer alan bin ila 1500 rakımlı yaylalara gitmek üzere yola çıktı.

Deltadan yüzlerce küçükbaş hayvanıyla hareket eden besicilerin zorlu yolculuğu, yaklaşık 1 ay sürecek. Günde 10 ile 15 kilometre arasında mesafe katedecek besiciler, yolculuk boyunca hayvanlarını belirli aralıklarla sağacak.

Yazı yaylada geçirecek besiciler, ekim veya kasım aylarında yeniden deltaya dönecek.

10 yaşından bu yana besicilik yapan 48 yaşındaki Mustafa Coşkun, AA muhabirine, sıcak ve nemli havanın hayvanların hastalanmasına neden olduğunu, bu nedenle yaz aylarında serin yerleri tercih ettiklerini söyledi.

Yaklaşık bir ayda yaylaya ulaştıklarını belirten Coşkun, “Çünkü hayvanlarımızı otlatarak gidiyoruz. Akşam mola veriyoruz, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden yola çıkıyoruz. Yaklaşık 5 ay yaylada kalıyoruz, kışın daha sıcak olan Kızılırmak Deltası'nı tercih ediyoruz. İşimiz çok zor ama mecbur yapıyoruz.” dedi.

Besici Eyüp Çobanoğlu da yaklaşık 1 aylık yolculuklarının oldukça zorlu geçeceğine işaret etti.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Sorumlusu Kadir Yılmaz ise deltanın göçmen kuşların yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileri için de önemli bir yer olduğunu dile getirdi.

Manda ve koyunculuk yapan besicilerin yılın belirli aylarında deltada hayvanlarını otlattıklarını anlatan Yılmaz, “Besiciler kışı deltada geçiriyor. Eylül ayının sonlarına doğru deltaya yaylalardan gelen besiciler, birkaç ay burada kaldıktan sonra tekrar yaylalara hayvanlarını otlatmaya götürüyor. Kış aylarında 2 bin ila 3 bin arasında koyun deltada kışlıyor.” diye konuştu.

Yılmaz, havaların ısınmasıyla koyun sürülerinin deltadan ayrılmaya başladığını vurgulayarak, göçmen kuşlarla koyun sürülerinin deltada görsel şölen sunduğunu, yerli ve yabancı turistlerin de hem kuşları hem de besicilerin geçişini takip ettiğini sözlerine ekledi.