blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
22 Mart, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, ilkokul öğrencileriyle YK Enerji ait eski maden sahasına 1500 fidan dikti

ANKARA (AA) - Milas Orman İşletme Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Orman Haftası'nı Milas'taki Yeniköy Kemerköy Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye (YK Enerji) ait eski maden sahasına ilkokul öğrencileriyle 1500 ağaç dikimi yaparak kutladı.

YK Enerji'den yapılan açıklamaya göre, Hüsamlar Maden Ocağı'nda düzenlenen etkinlikte eski linyit madeni sahası olan alana 1500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Orman İşletme Müdürü Mehmet Uysal, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Daha yeşil bir dünya ve Türkiye için 185 yıldır mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Haftası'na özel fidan dikim etkinliği düzenledi.

Yeniköy ve Kemerköy'deki elektrik santrallerine kömür sağlanan Hüsamlar Maden Ocağı'nın rehabilite edilerek doğaya geri kazandırılması çalışmaları kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, Milas Orman İşletme Müdürü Mehmet Uysal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Milaslı öğrenci katıldı. Etkinliğe katılan protokol üyeleri ve yaklaşık 100 öğrenci 1500 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Milas Kaymakamı Mustafa Enver Büke, Yeniköy Kemerköy Enerji'ye ait Hüsamlar Maden ocağında rehabilitasyon çalışmalarına Dünya Ormancılık Haftası'nda devam ettiklerini belirterek, "Bir cennet parçası olan Muğlamıza ve Muğlamızın en güzel ilçesi Milas'ımıza hayırlı olmasını dilerim." ifadesini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 02:53 tarihinde yayınlandı

Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

Karabük'ün Yenice ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişi yaralandı.
Kaza, Yenice-Zonguldak kara yolu Ibrıcak Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 06 BHY 654 plakalı otomobil, yolda telef halde bulunan çakala çarpmamak için manevra yaptığı sırada Tayfun B. idaresindeki 06 CCD 547 plakalı kamyonete çarptı. Daha sonra arkadan gelmekte olan Bilal Karakayalı idaresindeki 61 ACR 354 plakalı otomobilinde kamyonete çarpması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Kazada Ercan, Sıdıka, Gülay, Abdulkadir Onat, Yusuf Akbıyık, Zekiye ve Nurullah K. yaralanırken, 61 ACR 354 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Turhan Karakayalı olay yerinde hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Alev alan otomobil ve kamyonetteki yangına itfaiye ekipleri müdahalede edilirken yaralılar ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin