Milletvekili Akay: “Bakan Göktaş, verdiği sözleri unuttu.”

Milletvekili Akay: “Bakan Göktaş, verdiği sözleri unuttu.”

Yayın: 15.01.2024 12:56
Paylaş:
A+ A-

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Karabük Milletvekilli Cevdet Akay’ın bütçe görüşmeleri sırasında sorduğu sorulara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan cevap geldi.

22 Kasım 2023 Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında sorular yönelten Milletvekili Akay’a Bakan Göktaş’tan çarpıcı yanıtlar geldi.

Bakan 20 Milyon Lira’nın Hangi STK’ya Gideceğini Açıklamıyor

Bakan Göktaş’a 2024 yılında yapılacak olan 20 milyon 344 bin liranın hangi Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara transfer edileceğini soran Milletvekili Akay’a herhangi bir kuruluşa transfer yapılmayacağını ileten Bakan Göktaş’a tepki gösteren Milletvekili Akay, “Komisyon toplantısında bizlere yaptığı sunumda 19 sivil toplum kuruluşuna protokol yaptıklarını ve protokol çerçevesinde de çeşitli harcamalar yapıldığını ifade etmişti. Fakat tarafıma iletilen yazılı cevapta herhangi bir STK’ya transfer yapılmayacağını iletmiş. Sayın Bakan’ın verdiği cevapta adeta aklımızla alay etmiş. Yetiştirme yurtlarından kaçan veya kaçırılan çocukların akıbetini sormamıza rağmen,  yanıt vermekten kaçan Bakan Göktaş, komisyon toplantısında istatistiki bilgileri yazılı olarak göndereceğini söylemesine rağmen istatistiki bilgileri paylaşmadı” dedi.

Duruma tepki gösteren Milletvekili Akay, “Sayın Bakana net bir soru sorduk, Sayın Bakan bize gerçekleri söylemek yerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi göndermiş. İstatistiki bilgileri göndermeyecekseniz neden göndereceğim diyorsunuz Sayın Bakan. Bu yapılan doğrudan TBMM’nin denetim mekanizmasını bypass etmektir.” ifadelerini kullandı. (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir zanlı yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Asayiş Şubesi ekipleri, İlkadım ilçesi Pazar Mahallesi'nde belirlenen adrese operasyon düzenlendi.

Adreste arama yapan ekipler, 1304 sentetik ecza hapı, 68 uyuşturucu hap, 0,42 gram sentetik uyuşturucu, 1,47 gram esrar, hassas terazi ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 12 bin 260 lira ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüpheli, emniyete götürüldü.