Milletvekili Akay “İktidarın ekonomik yıkımına asla ortak olmayacağız”

Milletvekili  Akay “İktidarın ekonomik yıkımına asla ortak olmayacağız”

Yayın: 25.06.2024 11:01
Paylaş:
A+ A-

Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay yeni vergi düzenlemelerine ilişkin taslak metne sert tepki gösterdi.

Yazılı açıklamada bulunan Milletvekili Akay, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, iktidarın ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna asla ortak olmayacağız. İktidarın bütçe açığını kapatma derdi olmadığı gibi, kayıt dışılığın önüne geçme ve kara para aklamayı önleme kaygısından da çok uzak olduğunu vergi düzenlemelerine ilişkin taslak metinde net bir şekilde görüyoruz. İktidar, vergide adalet desturuyla çıktığı yolda yine sermayenin ağına takıldı. İktidarın enflasyon altında ezilen vatandaşımızın derdine derman olacak çözüm önerileri olmadığı gibi ortaya koyduğu yol haritasıyla acı reçeteyi vatandaşa çıkarmakta kararlı olduğunu da gösteriyor. Vatandaşlarımızın daha fazla ezilmesine izin vermeyecek, düzenlemelerin vatandaşlarımızın lehine olması için Plan ve Bütçe Komisyonu ile TBMM Genel Kurulu’nda mücadele edeceğiz. Emek ve eşitlik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Orman Yangını Ovacık’ta Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Yayın: 04.07.2024 13:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Soğanlı köyünde bugün saat 11.00 sıralarında kayalık bir alanda orman yangını çıktı. Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Şu an için yangının ne kadarlık bir alanı etkilediği ve çıkış nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Yangının söndürülmesi için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği belirtilirken, bölgedeki vatandaşlar da tedbir amaçlı evlerinden uzak durmaları konusunda uyarıldı.