Milletvekili Akay, Sorunları TBMM Genel Kuruluna Taşıyor

Milletvekili Akay, Sorunları TBMM Genel Kuruluna Taşıyor

Yayın: 18.01.2024 10:28
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay Yenice’nin Tır, Güney ve Hisar köylerini birbirine bağlayan ve yöre halkı için büyük çileye dönen bakımsız tüneli TBMM gündemine taşıdı.

Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu’nda Tır, Güney ve Hisar köylerini birbirine bağlayan tünel yolunun fotoğrafını göstererek, ‘Karabük’e reva gördüğünüz bu mu?’ ifadeleriyle iktidara tepki gösterdi.

Bu Yol, Karabük’ümüze Reva Görülen Yolların Bir Örneği

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Akay, Yenice ilçesine bağlı Tır, Güney ve Hisar köylerinin kullanılamaz olduğunu ifade ederek, “Seçim bölgem Karabük’ün Yenice ilçesi Tır, Güney ve Hisar köylerinin ulaşımını sağlayan tünel yolu kullanılmaz hâlde.Bu fotoğrafta Karabük’ümüze reva görülen yolların bir örneğini görüyorsunuz. Sizlere soruyorum: Bu yolun tam olarak neresine bakım yapılmış? Bu bakım çalışmasını denetleyen yok mu?” dedi.

Ulaştırma Bakanı’na Çağrıda Bulunan Akay: Köylülerimizi Bu Çileden Kurtarın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanına çağrıda bulunan Cevdet Akay, “Yöre sakinlerimiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanına, “Sayın Bakan bu harabe yolu ne zaman yapacaksınız?” diye soruyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına biz de çağrıda bulunuyoruz: Tır, Güney ve Hisar köylerimizin ulaşımını sağlayan güzergâhtaki çukurdan ibaret, göçmeye yüz tutmuş bu yola gerekli bakım çalışmalarını bir an önce yapın; köylülerimizi bu çileden kurtarın.” Şeklinde konuştu. (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.