Milletvekili Şahin, “Karabük’ümüzde 2024, kültür ve turizm yılı olacak”

Milletvekili Şahin, “Karabük’ümüzde 2024, kültür ve turizm yılı olacak”

Yayın: 09.12.2023 13:02 |Güncelleme: 27.12.2023 16:24
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’te 2024 yılında kültür ve turizm açısından önemli gelişmelerin yaşanacağını, ören yeri, müze ve yeni bir master plana kavuşacaklarını söyledi.

Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazıların sürdüğünü belirten Şahin, “Hadrianopolis’de önemli bulgular elde edildi. Çok önemli bir yerleşim yeri olduğu açık. Bu alanı turizme kazandırmak için çalışıyoruz. Biliyorsunuz bu bölgenin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yapıldı. Bunun gerçekleşmesi için bazı koşulları yerine getirmek gerekiyor. Bunlardan biriside karşılama merkezi. Karşılama merkezi inşaatına başlandı, hızla devam ediyor. Bu merkezde, 10 otobüsün park edebileceği bir otopark, kafeterya, hediyelik eşya satacak iş yerleri, ücretsiz rehberlerin bulunacağı alan ve turistlerin ihtiyaçlarını giderebileceği sosyal alanlar yer alacak. Karşılama merkezi 2024 yılının ilk çeyreğinde bitecek. Merkez hizmete alındığında ören yeri olması için önümüzde hiç bir engel kalmıyor. Ören yeri ilanı da yıl içinde verilecek. Hadrianopolis, ören yeri ilanının ardından ilimize gelen turist sayısını ve gelirini büyük oranda arttıracak.” diye konuştu.

– Safranbolu Müze Müdürlüğü

Önemli bir çalışmanın da müze olduğunun altını çizen Şahin, şöyle devam etti: “İlimizdeki büyük bir eksiklikte müzenin olmamasıydı. İlimizin sınırları içinden elde edilen tarihi eserler maalesef başka şehirlerde sergileniyordu. Bunun önüne geçmek için başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un onayı ile Safranbolu Müze Müdürlüğü adı altında müzemiz kuruldu. Hükümet Konağında müzemiz oluşturulacak. Teşhir-Tanzim ihalesi yapılacak. İhalenin ardından personel ataması gerçekleştirilecek. İlimize ait ne kadar tarihi eser varsa burada sergilenecek. Yani 2024 yılı içinde müzemizde hizmete açılmış olacak.”

– Turizm master planı

Turizm master planı hazırlandığından da bahseden Şahin, “İlimizin her köşesi bir turizm cenneti. Her ilçemizin kendisine ait özelliği var. Hem ülkemizde, hem de dünyada bu özellikleri ile öne çıkıyorlar. Safranbolu’muz tarihi yapıları ile UNESCO Dünya Miras Listesinde. Yenice Ormanları, biyolojik çeşitlilik ve barındırdığı yaban hayat ile dünyanın sayılı ormanları arasında yer alıyor. Eskipazar’daki antik kentimiz mozaikleri ile öne çıkıyor. Ovacık ilçemizde ki kaya mezarları bir çok yerde yok. Eflani, bölgemizin en eski yerleşim yerlerinden, bir dönemde başkentlik yapmış. Bir çok tarihi esere sahip. Gölleri ile doğa turizmine göz kırpıyor. Kısacası yeni bir Master plan ile kültür ve turizmimizi geliştireceğiz.” sözlerine yer verdi.

Plan çerçevesinde tanıtıma da daha çok önem vereceklerini vurgulayan Şahin, ören yeri, müze ve turizm master planının hayırlara vesile olmasını diledi.(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Yayın: 27.04.2024 21:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şeyma Cezayirli, yaklaşık bir asırdır Filistin’i işgal eden İsrail’in, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yaptığını söyledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarından önce Gazze’de yaklaşık 35 hastane bulunduğuna, bu günlerde ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane kaldığına dikkati çekerek, “Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor. Hastanelerin bazıları bombalanarak tahrip edilmiş, bazılarının içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Büyük bir fedakarlıkla 7 aydır maaş almadan mesleklerinde çalışmaya devam eden hekim ve sağlık çalışanlarının şehit edilmesi, tutuklanması ve göçe zorlanması nedeniyle meslektaşlarımız sağlık hizmeti veremez hale gelmiştir.” diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.