AK Parti Milletvekili Ünal,Bakan Dönmez’le Görüştü

AK Parti Milletvekili Ünal,Bakan Dönmez’le Görüştü

Yayın: 23.06.2021 21:59
Paylaş:
A+ A-

Ak Parti Milletvekili Cumhur Ünal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ ile Gazi Meclisimizde bir araya geldi. Cumhur Ünal, Dönmez ile ilimizin ve ilçelerimizin enerji yatırım konularını ve projelerini değerlendirdi.

Daha sonra Ünal, Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin’i ziyaret ederek, Karabük’ün yatırımlarını gözden geçirip değerlendirmelerde bulundu.( Nurhan Deveci)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin geçen yıl net karı 4,5 milyar lira oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 699 megavat kapasiteli 53 enerji santraline sahip Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 2023'teki net karı 4,5 milyar liraya ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamada, geçen yıl tüm çevresel taahhütlerin yerine getirildiği ve 126,4 milyon liralık karbon emisyon sertifika geliri elde edildiği ifade edildi.

Şirketin net karının geçen yıl 4,5 milyar liraya ulaştığına işaret edilen açıklamada, toplam varlıkların 34,6 milyar lira, özkaynakların ise 20,4 milyar liraya ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, “2023 yılı, Akfen Yenilenebilir Enerji için dönüm noktası oldu. Karlılık, sürdürülebilir büyüme ve çevresel taahhütlerimizi yerine getirme konusunda gösterdiğimiz çabalar, sektördeki lider konumumuzu pekiştirdi. Geleceğe yönelik hedeflerimiz, yenilenebilir enerji kapasitemizi daha da arttırarak Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmak ve global enerji geçişine öncülük etmektir.” değerlendirmesinde bulundu.