Reklam Alanı (Gövde Üst Reklam) Bu alana reklam ver
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 17:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Türkiye genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı 20’li rakamlarda”

Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bir seferberlik şuuruyla 20 yılda Türkiye’nin tamamında memleketler arası göstergelerin üstünde bir sayıya erişmemiz sağlandı. Şu an Türkiye genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı, kademelere nazaran farklılık göstermekle bir arada 20’li rakamlarda" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çorum temasları çerçevesinde Çorum Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Ali Çalgan ile bir ortaya gelen Bakan Tekin, Çorum’daki çalışmalar ve yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu. Bakan Tekin daha sonra Çorum Valiliği’nde düzenlenen Vilayet Eğitim Kıymetlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantının akabinde açıklamalarda bulunan Tekin, Türkiye’nin son 20 yılda sınıf başına düşen öğrenci sayısı ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı istatistiklerinde dünya istatistiklerinin üzerinde bir sayıya ulaştığına dikkat çekti.
Büyük bir sorumlulukla çalıştıklarını belirten Bakan Tekin, "Türkiye’de eğitim ve öğretimin fiziki ve teknolojik alt yapısıyla ilgili son 20 yılda yapılanlar taraflı, tarafsız herkes tarafından takdir ediliyor. Yalnızca içeride değil, milletlerarası raporlarda da bu manada övgü dolu tabirlere yer veriliyor. Bundan 20 yıl evvel Türkiye’deki derslik, öğretmen sayısı ve öğretmen ile derslik başına düşen öğrenci istatistiklerine baktığımızda 20 yıl içerisinde Bakanlığımızın yaptığı hizmetler memleketler arası raporlarından övgüyle bahsedilen raporlar haline dönüşmüş durumda. Bu manada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı işler tabiatı gereği toplumun tamamını ilgilendiriyor ve toplumun tamamının sorumluluk üstlenmesi gereken hususlar. Bu çerçevede baktığımızda biz de ağır bir hayırsever takviyesiyle çalışıyoruz. Bu fiziki altyapının geliştirilmesi konusunda bize takviye olan hayırseverlerimize, lokal idarelerimize, meslek örgütlerine STK örgütlerine, mülki yönetim amirliklerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bir seferberlik şuuruyla 20 yılda Türkiye’nin tamamında memleketler arası göstergelerin üstünde bir sayıya erişmemiz sağlandı. Şu an Türkiye genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı, kademelere nazaran farklılık göstermekle birlikte 20’li sayılarda. Bu çok değerli bir sayı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısına baktığımızda, o da milletlerarası göstergelerin üstünde. O noktada da çok kıymetli bir yerdeyiz. Çalışan öğretmenlerimizin yüzde 80’i son 20 yılda atanmış arkadaşlarımız. Bunların hepsi hoş şeyler. Birebir vakitte okullarımızın tamamı internet ağı, internet erişim hizmetine sahip durumda. Dersliklerimizin neredeyse tamamında etkileşimli tahtalarımız var. Etkileşimli tahtalarla bir arada EBA dediğimiz dünyanın en büyük eğitim portalına çocuklarımız erişip nitelikli, dünyanın birçok noktasında kullanılan eğitim ve öğretim oranlarına, teknolojik araçların kullanımına sahip olmuş durumdalar. Tüm bu imkanların sunulmasına takviye olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Çorum’daki Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarına değinen Bakan Tekin, "Çorum’da da Türkiye ortalamalarının üstünde bir ortam gördük. Temel eğitim seviyesinde derslik başına düşen öğrenci sayısı 17. Bu çok güzel bir sayı Ortaöğretimde de derslik başına düşen öğrenci sayısı 17. Münasebetiyle bu Türkiye ortalamasıyla kıyaslandığında çok güzel bir sayı Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında ise ilkokul seviyesinde 16, ortaokul seviyesinde 11, ortaöğretim seviyesinde de 10. Bu da hem Türkiye ortalaması hem de genel geçer memleketler arası istatistikler açısından kıymetli bir rakam" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 00:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akrobasi hareketleri pahalıya patladı: Kovalamaca ile yakalanan motosikletlilere 65 bin lira ceza

Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Düzce’de akrobasi hareketleri yaparak ilerleyen motosikletliler kovalamaca sonrasında yakalandı. 3 şoföre 65 bin 412 lira cezai süreç uygulandı.
Olay, Kuzey Etraf Yolu’nda meydana geldi. Güzergah üzerinde akrobasi hareketleri yaparak ilerleyen motosikletli küme trafik takımlarının takibine takıldı. Çamköy temas yoluna girerek süratle uzaklaşmaya başlayan motosiklet şoförleri trafik gruplarının kovalamacası sonrasında Koruköy Kavşağı’nda yakalandı. Orta sokaklara girerek kaçmaya devam eden şoförler ise şahin takımlarının çalışması ile yakalandı. Yapılan denetimlerde şoförlerin ehliyetsiz olduğu, kask takmadığı, adapsız ışıkların ve tarzına uygun olmayan aparatların olduğu belirlenince şoförlere 65 bin 412 lira cezai süreç uygulandı. 2 motosiklet yediemin otoparkına çekilirken, takımların şok kontrollerinin ise devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.