Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Şubat, 2025 14:32 tarihinde yayınlandı
0

Minecan hemşirenin ölümüne valilikten inceleme

Amasya’da hemşire Minecan Tek’in soğuk algınlığı şikayetiyle tedavi gördüğü vazife yaptığı hastanede “domuz gribi” nedeniyle mevti sonrasında Amasya Valiliği inceleme başlattı.

Önceki gün vefat eden Minecan hemşireye Allah’tan rahmet, ailesine ve sıhhat topluluğuna başsağlığı dileyen Amasya Valisi Başkan Bakan, “Bu konuyla ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Mevzuyla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz” dedi.

32 yaşında hayata gözlerini yuman Tek, 6 Şubat’ta gribal enfeksiyon kuşkusuyla 4 yıldır çalıştığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat etti. Gribal enfeksiyonla ilgili müdahale yapıldıktan sonra meskenine gitti.

Ertesi günü misyon yaptığı koroner ağır bakım servisindeki nöbetine gelen Minecan hemşirenin kendisini yeterli hissetmemesi üzerine tedavisine tekrar başlandığını hatırlatıp durumunun kötüleştiğine işaret eden Vali Lider Bakan, “Maalesef gribal enfeksiyonlarda bu tıp komplikasyonlar gelişebiliyor. Gribal enfeksiyona sebep olan virüsün kalp zarıyla buluşması sonucu kalbin pompalamada büyümeme haliyle ortaya çıkan bir durum. Bu bahisle ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Mevzuyla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz” diye konuştu.

Bir hemşire daha tedavi altında

Habercilerin birebir hastanede öteki bir hemşirenin daha emsal bir formda tedavi gördüğü sorusunu cevaplayan Bakan, “Bir hemşiremizin daha gribal enfeksiyondan ötürü tedavisi hastanede yapılıyor. Lakin rastgele bir tedavisi an itibariyle yok” biçiminde konuştu.

Mesai arkadaşları tarafından memleketi Iğdır’a gönderilen Minecan Tek, gözyaşları içinde son seyahatine uğurlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin