Misak-ı Milli Meydanı 30 Ağustos’ta binlerce kişiyi ağırladı

Misak-ı Milli Meydanı 30 Ağustos’ta binlerce kişiyi ağırladı

Yayın: 31.08.2023 10:51
Paylaş:
A+ A-

Safranbolulular 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen Bora Duran konseri ile yaşadı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Safranbolu Kaymakamlığı  tarafından fener alayı düzenlendi. Törene CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Çankal, Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Albay Dr. Yusuf Küçükbaşol, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, çok sayıda vatandaş ile komandolar katıldı. Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünden başlayan fener alayı Misak-ı Milli Meydanında son buldu.

Elif Köse: ”Bu kentin adına yakışır bir şekilde çok güzel işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz”

Etkinlik Safranbolu Belediyesi tarafından Misak-ı Milli meydanında düzenlenen Bora Duran konseri ile devam etti. Genci yaşlısı binlerce vatandaşın akın ettiği meydan konser öncesi konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çok kıymetli bir şehirde yaşadıklarını belirterek: “Atalarımız koruyarak bize aktarmışlar. Bizde aynı bilinçle, onlardan aldığımız ilhamla gelecek nesillere aktarmak ve bu kentin adına yakışır bir şekilde çok güzel işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Cevdet Akay: ‘’Sizlere güzel bir ülke bırakmaya çalışıyoruz”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “26 Ağustos da Büyük Taarruzla başlayıp 30 Ağustos da yurdumuzun her köşesini işgal etmiş düşmanlardan ülkemizi kurtaran ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, terörle mücadele eden kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. Sayın Başkanımızın kültüre, spora, sanata, sosyal sorumluluk projelerine ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Sizlere güzel bir ülke bırakmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve alanı dolduran binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ile hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı okudu.

Konuşmaların ardından sahne alan ünlü sanatçı Bora Duran,  birbirinden güzel şarkıları hayranları ile söyledi. Kalabalığı coşturan Duran’a Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından hediye takdim edildi. (Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

Yayın: 11.05.2024 18:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto yürüyüşü yapıldı.

Yenişehir Camisi önünde bir araya gelen Karabük Filistin’e Destek Platformu temsilcileri, ellerinde pankart ve dövizlerle Kemal Güneş Caddesi’ne kadar yürüdü.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Karabük Filistin’e Destek Platformu adına basın açıklamasını yapan İHH İl Başkanı İbrahim Şentürk, Gazze’de katliam yaşandığını söyledi.

Aksa Tufanı’nın İsrail’in yenilmez denilen ordusunu ve istihbaratını yerle bir ettiğini belirten Şentürk, “Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze’deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu, batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah’a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu bizlere gösterdi.” dedi.

Şentürk, Karabük Filistin’e Destek Platformu olarak Gazze’de yapılan zulmü unutmamak ve unutturmamak adına toplandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Gazze’yi gündemimizden düşürmeyelim. Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsınlar. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsunlar. Herkes bir şey yapsın ama asla sessiz kalmayalım. Çünkü sessizlik bu davaya yapılmış en büyük haksızlıklardandır. Çünkü sessizlik Gazze’deki küçücük yavruların ölümüne de susmaktır.

Karabük Filistin’e Destek Platformu olarak buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz. Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir. Bu hikayenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz.”

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

Yürüyüşe, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve vatandaşlar katıldı.

 

Haberin Videosu İçin TIKLAYINIZ..