Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
19 Eylül, 2023 10:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-

MİT, terör örgütü YPG/YPJ’nin sözde Münbiç sorumlusu Uman Derviş’i etkisiz hale getirdi

MİT, terör örgütü YPG/YPJ'nin sözde Münbiç sorumlusu Uman Derviş'i, Suriye'nin Münbiç bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'ya 1998 yılında katılan terörist Uman Derviş'in Türkiye'deki metropollerde eylem gerçekleştirmek üzere kurulan sözde birimin sorumlularından olduğu ve Suriye'den Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilmesi planlanan eylemleri organize ettiğini belirledi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerinde görev yapan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin talimatını veren terörist Derviş, MİT tarafından takibe alındı. Suriye'nin Münbiç bölgesinde olduğu tespit eden terörist Derviş, MİT'in düzenlediği operasyonla korumalarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. (AA)
blank
Emine Çelik tarafından
18 Nisan, 2025 13:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Aile Yılı ve Kütüphane Haftası’na Özel Renkli Etkinlik

2025 Aile Yılı ve Kütüphane Haftası kapsamında Karabük’te anlamlı ve renkli bir etkinlik düzenlendi. Karabük Kanyon Park Salonunda gerçekleştirilen programa, kreş öğrencileri ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe; Vali Mustafa yavuz’un eşi Süreyya Yavuz,  Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve eşi, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş ile Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen katıldı.

Programın ilk bölümünde, okul öncesi öğretmeni Elif Ergül, miniklere yönelik keyifli bir masal dinletisi gerçekleştirdi. Ardından “Safran Masalı” kitabının yazarı Nadire Düşünmez ile okul öncesi öğretmeni Yıldız Taslakoğlu, çocuklarla buluşarak eğitici ve eğlenceli bir masal anlatımı sundular.

Etkinlik kapsamında ayrıca çocukların hayal gücünü geliştirmeyi amaçlayan kaşık kukla yapımı atölyesi düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan atölye çalışması, çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü.

Programın sonunda etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Etkinliğin sonunda değerlendirmelerde bulunan Süreyya Yavuz, “Aile kurumunun güçlenmesi, çocukların kültürel gelişimine katkı sağlanması ve kitap sevgisinin küçük yaşlarda kazandırılması açısından bu tür etkinliklerin önemi büyük. Aile Yılı ve Kütüphane Haftası gibi özel temalarla birleşen bu anlamlı buluşmanın, çocuklarımızın gelişimine değerli katkılar sunacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.