Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
17 Temmuz, 2022 18:26 tarihinde yayınlandı
0

Muhtarlar Derneği 15 Temmuz gecesi meydanda helva dağıttı

Karabük’te 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. Yılı dolayısıyla düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Mahalle Muhtarları Derneği’nin organizasyonu damga vurdu.

Karabük Valiliği tarafından organize edilen ve yoğun ilgi gören etkinliklerin final bölümünde Kent Meydanını dolduran binlerce kişi terörü bir kez daha lanetledi.

Bu yıl vatandaşlara meydanda oluşturduğu stantla irmik helvası ikram eden Merkez Mahalle Muhtarları Derneği kusursuz organizasyonu ile katılımcılardan tam not aldı.

Bu yıl ilk kez böyle bir hazırlığın içine girdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Mehmet Özen “Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi, siyasi tarihimizin en büyük ve kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kalmıştır. Şanlı ordumuzun içine sızan FETÖ’cü bir grup hain, milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya çalıştılar. Bugün Karabük’ümüzde olduğu gibi cennet vatanımızın bütün şehirlerinde meydanları bir kez daha doldurarak hem o geceyi hem de o gecede yaşananları, yaşatmak için canını verenleri, canından can verenleri anmak, anlamak ve anlatmak için bir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü daha birlik ve dirlik içinde idrak etmenin onur ve gururunu, mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Biz de Merkez Mahalle Muhtarları olarak bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizin ve aramızdan ayrılan gazilerimizin ruhlarına atfen vatandaşlarımıza irmik helvası ikramında bulunduk” dedi.

Aynı zamanda Bayırmahalle Muhtarı olan Başkan Özen, yaklaşık 2 bin kişilik organizasyonun hazırlık aşamasında katkıda bulunanlara teşekkür ederek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “15 Temmuz milli birlik ve beraberlik gününde etkinliğimizin ikramı olan irmik helvasını saatlerce uğraş vererek hazırlayan il sağlık müdürlüğü baş aşçısı değerli abim İsmail Kılıç ve Kordon Park Aile Çay Bahçesi ekibine sonsuz teşekkürler” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin