blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Ocak, 2025 17:48 tarihinde yayınlandı

Mustafa Dalcı: “Verilen fauller basketbolda faul olmaz”

Adana Demirspor Teknik Yöneticisi Mustafa Kolcu, Çaykur Rizespor maçının akabinde yaptığı açıklamada, "Burada verilen fauller ve penaltılar, basketbolda faul olmaz" dedi.
Trendyol Üstün Lig’in 21. haftasında Adana Demirspor deplasmanda Çaykur Rizespor’a 3-2 mağlup oldu. Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Demirspor Teknik Yöneticisi Mustafa Kolcu, hakemlerin kendilerini geliştirmesi gerektiğini savunarak, "Geldiğimiz haftadan beridir müspet bir oyun ve güçlü bir oyun oynuyoruz. Bunun hakkını da almak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Saha içerisinde belirleyici olanlar, oyun ve oyuncular olması gerekiyor lakin karar vericiler maalesef. Niyetlerinin berbat olduğunu düşünmüyorum lakin biz kendimizi nasıl geliştiriyorsak, onların da bu manada kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Gözü pek olmaları gerekiyor. Skordan bağımsız, kadrodan bağımsız ya da bulunduğu fikstür, puan durumundan bağımsız gerçek karar vermeleri gerekiyor. Mesela 5 numaralı oyuncu bugün maçı nasıl tamamladı, ona şaşırıyorum. Penaltı bu kadar rahat aleyhimize verilirken, lehimize verilmemesi açıkçası beni çok şaşırtıyor. Bu kadar kolay mi artık? Geldi, verdi, çekti, gitti. Bu mu yani artık? Oyun bu mu, hakkı bu mu, adalet bu mu? 4-5 dakika uzatma veriyor, uzatmada penaltı var, nasıl 30 saniye kala biter? 30 saniyede ya da 1 dakikada skor değişebilir, her şey olabilir. Ver kardeşim, neyse onu ver. Seni ilgilendirmez Rize’nin durumu, seni ilgilendirmez Demirspor’un durumu. Sen içeride yanlışsız ve adil olmak zorundasın. Antrenörlük hayatımda birinci kez hakemleri bu manada eleştiriyorum. Tekrar söylüyorum 20 tane yanlış karar da verse niyetini makûs olduğunu asla düşünmüyorum ancak kendinizi geliştirin. Biz kendimizi geliştirmek için her şeyi yapıyoruz, ferdî gelişimimize, hocalarımızı ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bizler de yapalım, sizler de yapın. Düşeriz, şampiyon oluruz, oyuncu yetişir, yetişmez bunlar diğer meseleler lakin karar verenler bu işte hakikaten biraz daha kendilerine bu manada geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum" tabirlerini kullandı.

"verilen fauller, basketbolda faul olmaz"
Maçta hangi duruma itiraz edeceklerini şaşırdıklarını söyleyen Kolcu, kelamlarına şöyle devam etti:
"Rakibin bir golü iptal oldu, ofsayttan döndü. Evvel verildi ancak bana nazaran ofsayttan evvel Ghezzal’ın yaptığı zati faul. Hani işin oraya dönmesi lazım ancak sonra o golü verdi, sonra baktı tekrar ofsayt kararıyla iptal etti. Bana nazaran tahminen ofsayt değil fakat golün iptali ofsayttan evvel Ghezzal’ın yapmış olduğu faul. Burada sen kararı yanlışsız vereceksin. Daha 14. dakikada 6 numaralı oyuncunun bizim oyuncumuza girdiği durum daha yanlışsız incelenmeli, tahminen kırmızı kart. Demirspor’un durumundan bağımsız Rizespor’un durumundan bağımsız içeride adaleti gerçek dağıtmak zorundasın. Onu ilgilendirmez biz düşüyor muyuz, şampiyon mu oluyoruz, skor 5-1 mi, 3-1 mi, 0-0 mı. Neyse onu vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Tahminen bu kararı verirken hani bu psikolojiyle vermiş olabiliyorlar, biz gittiğimiz her yerde maalesef bunu yaşıyoruz. Yani geliyor maçtan evvel ’Demirspor’un sorunu yok nasıl olsa düştü’ diye. 2-1’den tahminen oyunu yakalayacağız, skoru yakalayacağız. Oyun bir anda rahatlatıyor, veriyor penaltı, 3-1 yapıyor oyunu. Sonra uğraşıyoruz. Bu oyunu gencecik oyuncularla oynuyorum. Bunları geliştirmek ve değiştirmek için uğraşıyorum. 4. hakemi oraya niçin koyarlar? Bana ’Çizgiyi geçme kardeşim. Kulübedeki arkadaşlarına yardımcı ol’. Bunun için mi orada? Gözünün önünde faul oluyor, taç oluyor ya oradan diyemiyor musun? Kulaklık var. ’Hocam ben söyledim’, kararlı söyleyeceksin kardeşim, net konuşsana. Burada verilen fauller ve penaltılar, basketbolda faul olmaz. Bu futbolun gelişmesini nasıl sağlar?" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
5
Haziran Perşembe
1446 HİCRİ Zilhicce 9
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:12
  Güneş
05:11
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:25
  Yatsı
22:15

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

Aman Hocam Oldu mu Şimdi?

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 1 Haziran 2025

blank
Karabük

Anahtar Parti Eskipazar İlçe Başkanı Fatih Şerefli ve Yönetimi İstifa Etti

blank
Gündem

Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez: “Emeklilere Yılda 4 Kez İkramiye Verilmeli”

blank
Karabük

Karabük’te bıçak bileyicilerinin bayram mesaisi başladı

Video Haberler

blank

Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

blank

Otomobil evin bahçesine savruldu: 1 ölü, 3 yaralı

blank

Sel sularına kapılan Hüseyin Aydın’ın arama çalışmaları 11 kilometrelik alanda sürüyor

blank

80 yaş üstü ile yatağa bağımlı hastaları için reçete ve rapor kolaylığı

blank

Trabzonspor’da geleceği şekillendirecek yaz mesaisi başladı

blank

Kastamonu’da heyelan sebebiyle ulaşıma kapanan yol ulaşıma açıldı

blank

Rektör Özölçer Merkez Huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı

blank
Avatarı
Okan Şimşek tarafından
05 Haziran, 2025 11:44 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 04.06.2025 15:45

Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

Karabük'te Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için güvenlik güçleri tarafından tüm tedbirler alındı. Bayram Namazı ise 05.53'de kılınacak

Karabük'te vatandaşların sağlıklı, huzur ve güvenli bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için emniyet birimleri tarafından tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

6  Haziran Cuma  günü  idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın huzur içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı. 

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada;  Karabük halkının huzurlu, güvenli ve iyi bir bayram tatili geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı açıklandı. Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı kaydedildi. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak.

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacak. Gerekirse ek güvenlik tedbirleri de alınacak. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacak. Eğlence yerleri ve umuma açık yerler, çevreyi rahatsız etmemeleri için sürekli kontrol altında bulundurulacak, gerektiğinde uyarılarak saatinde kapanmaları sağlanacak.

KURBANLIK HAYVAN DENETİMLERİ

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacak. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİRLERİ

Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlerinin koordinasyonunda İl ve İlçe Müdürlüklerinde yeterli sayıda araç ile nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecek.

Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacak.

Kurbanlık hayvan satış yerleri Belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecek.

SAĞLIK HİZMETLERİ VATANDAŞIN EMRİNDE OLACAK

Bayram tatili süresince hastanelerde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanacak.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, Defterdarlık tarafından eğlence yerlerinin denetimi, Vergi Denetmenlerince sağlanacak. Enerjisa tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. PTT Baş Müdürlüğü tarafından vatandaşların haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için uygun görülecek tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. Belirtilen konuların yanında her kurum kendi alanına giren hususlarda ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirleri alacak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek.

İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Kurban Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacak ve Belediyeyi ilgilendiren konularda yine 112 Acil Çağrı merkezinin aranabileceği belirtildi.  Vatandaşlardan  ayrıca, herhangi bir yangın olayında da  112 Acil Çağrı Merkezi aramaları istendi. Kaymakamlıklarca, Kurban  Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BAYRAMIN 2. GÜNÜ YAPILACAK

Kurban Bayramında Karabük’te  yapılacak olan resmi bayramlaşma töreni ise Bayramın 2. günü olan 7 Haziran Cumartesi  günü  saat 11.00’de Karabük  Valiliğinde yapılacak. Bayramlaşma programına; Karabük Valisi Mustafa Yavuz başta olmak üzere Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Cevdet Akay, Garnizon Komutanı,  Karabük Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Merkez İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Meslek Odaları Başkan ve Yöneticileri, Mahalle ve Köy Muhtarları ile vatandaşlar katılacak.(Nurettin Acar)

İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

9 Günlük Ramazan Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacak ve Belediyeyi ilgilendiren konularda yine 112 Acil Çağrı merkezinin aranabileceği belirtildi.  Vatandaşlardan  ayrıca, herhangi bir yangın olayında da  112 Acil Çağrı Merkezi aramaları istendi. Kaymakamlıklarca, Kurban  Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
5
Haziran Perşembe
1446 HİCRİ Zilhicce 9
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:12
  Güneş
05:11
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:25
  Yatsı
22:15

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

Aman Hocam Oldu mu Şimdi?

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 1 Haziran 2025

blank
Karabük

Anahtar Parti Eskipazar İlçe Başkanı Fatih Şerefli ve Yönetimi İstifa Etti

blank
Gündem

Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez: “Emeklilere Yılda 4 Kez İkramiye Verilmeli”

blank
Karabük

Karabük’te bıçak bileyicilerinin bayram mesaisi başladı

Video Haberler

blank

Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

blank

Otomobil evin bahçesine savruldu: 1 ölü, 3 yaralı

blank

Sel sularına kapılan Hüseyin Aydın’ın arama çalışmaları 11 kilometrelik alanda sürüyor

blank

80 yaş üstü ile yatağa bağımlı hastaları için reçete ve rapor kolaylığı

blank

Trabzonspor’da geleceği şekillendirecek yaz mesaisi başladı

blank

Kastamonu’da heyelan sebebiyle ulaşıma kapanan yol ulaşıma açıldı

blank

Rektör Özölçer Merkez Huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı