Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
29 Nisan, 2017 00:06 tarihinde yayınlandı
0

Müziğin kalbi Safranbolu’da attı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Büyük Konferans Salonu’nda ‘Her Telden’ adıyla orkestra ve koro konseri düzenlendi.

Müzik Bölümü öğrencileri ve akademisyenlerinin hazırlamış olduğu orkestra ve koro konserine Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. ‘Her Telden’ konseri izleyenlerden büyük ilgi gördü.

İki bölümden oluşan programda ilk olarak Koro Şefi Müzik Bölümü Arş. Gör. Pınar Çanakçı koro ekibinde yer alan 64 öğrenci ile sahne aldı. Koro; Gül Yine Sen, Ayşem Nerden Geliyon, Dedikleri Gerçek İmiş, Irak İlahi, De Profundis, Agua De Beber ve Get Lucky parçalarını seslendirdi. Koro, müzik gecesinde ses performansı ile katılımcıları büyüledi.

İkinci bölümde Müzik Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgül Gök yönetiminde dinleti sergileyen orkestra ve koro, Buselik Makamına, Sakın Gelme, Mor ve Ötesi Derlemesi’nin yanı sıra Sinfonia in G Major, Ombra Mai Fu, Hava Nagila ve Take Five parçalarını başarıyla seslendirdi. Öğr. Gör. Hasan Hacısüleymanoğlu ud solo ile, Arş. Gör. Ümit Bircan Bilgin ise Mor ve Ötesi derlemesi, Öğr. Gör. Özhan Özgün düzenleme ve Arş. Gör. Şükriye Tuğçe Renda da sunumları ile geceye katkı sağlayan diğer isimler oldu.

Koro ve orkestra konserinin sonunda izleyiciler, müzik bölümü akademisyen ve öğrencilerini ayakta alkışladı. Alkışların ardından Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Müzik Bölümü öğretim elemanlarına çiçek ve teşekkür belgelerini takdim etti. Prof. Dr. Gökkaya ayrıca orkestra ve koro konserinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek gecenin en büyük alkışını öğrenciler için istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 17:51 tarihinde yayınlandı
0 0

Minik öğrenciler İngilizcede yarıştı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu’nda 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen İngilizce heceleme yarışması (Spelling Bee), renkli görüntülere sahne oldu.

İngilizce Öğretmeni Derya Yıldırım’ın öncülüğünde gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler, kendilerine verilen İngilizce kelimeleri belirlenen süre içerisinde doğru şekilde heceleyerek başarılı olmaya çalıştı. Büyük heyecanın yaşandığı yarışmada öğrenciler bilgi ve yeteneklerini sergilerken, veliler de çocuklarını yalnız bırakmayarak tribünlerden destek verdi.

Kıyasıya geçen mücadelenin sonunda 2/A ve 3/A sınıfı öğrencileri birincilik elde etti. Yarışmada dereceye giren öğrencilere, özel bir İngilizce kursu tarafından ücretsiz yaz dönemi İngilizce eğitimi hediye edildi.

Yıldırım, bu tür etkinliklerle öğrencilerin yabancı dil öğrenimine olan ilgisini artırmayı ve erken yaşta dil becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin