blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
27 Haziran, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı

Nalbantlık yok olmasın diye direniyor

Düzce’de zorluğu kadar inceliği de olan nalbantlığı yaşatmaya çalışan Mesut Akın, mesleğe ilginin az olduğunu lakin yeni açılan kurslarla bu durumun değişebileceğini belirtti.
Türkiye Jokey Kulübü’nde uzun yıllar vazife yaptıktan sonra hür olarak mesleğini sürdüren nalbant Mesut Akın (53), Düzce’de faaliyet gösteren bir at çiftliğine gelerek atların tırnak bakımlarını yapıyor. 16 yaşından bu yana nalbantlık yapan Akın, mesleğin zorluklarını anlatarak, yeni ustaların yetişmesi gerektiğine dikkat çekti. Akın, "Her mesleğin bir zorluğu vardır lakin nalbantlığın hem kendine ilişkin sorumlulukları hem de fizikî zorlukları mevcut. Bilhassa yetişmekte olan tayların ve yarışlara hazırlanan atların bakımı daha dikkatli ve sistemli yapılmalı. Olağan bakım süreçlerinde küçük taylar, kısraklar, damızlıklar ve aygırların genel bakımları ayda bir yahut mevsimsel olarak değişen dönemlerle yapılır" dedi.
Sıcak havanın işini zorlaştırdığını söz eden Akın, "Mesleğin en sıkıntı kısmı sıcak alanlar. Bununla birlikte hayvanların bulunduğu ortamlarda sinek ve gibisi durumlar ortaya çıkıyor. Ayrıyeten hayvanlar karakterleri yahut eğitimleri açısından agresif olabiliyorlar. Bunlar bizim mesleğin cilveleri lakin yeniden de hoş bir meslek" diye konuştu.
Jokey Kulübü’nün son yıllarda başlattığı eğitim kurslarıyla mesleğe yeni isimlerin kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Mesut Akın, "Jokey Kulübü son 2 yıldır nalbant kursları düzenliyor. Bu kurslar Bursa Karacabey Harası’nda açılıyor. Yetişen öğrenciler var lakin sayılar şu ortalar az. Nalbantlık mesleğini öğreten ve uygulamalı eğitim verilen bu programlardan şu ana kadar 9-10 öğrenci mezun oldu. Buralardan çıkacak öğrencilerin bizler üzere hizmet sunacaklarına inanıyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
27 Haziran, 2025 13:33 tarihinde yayınlandı

“Yazımda Kur’an Var” Kursları Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, bu yıl “Her Yaz Yeni Bir Heyecan Cami Çocuk ve Kur’an”  “Yazımda Kur’an Var” sloganlarıyla 30 Haziran’da başlayacak.

Kurslar, 30 Haziran-15 Ağustos tarihleri arasında tek dönem halinde gerçekleştirilecek. Kurslarda Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuk ve gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri hedefleniyor.

Camiler, Kur’an Kursları ve müftülükler tarafından uygun görülen diğer mekanlarda 4-6 yaş grubu çocuklardan, 7-14 ve 15-22 yaş arası gençlere kadar çeşitli yaş guruplarına yönelik Kur’an kursları eğitimleri düzenlenecek. 4-6 yaş ve 7-14 yaş grubu öğrenciler için yarım gün ve tam gün, 10-18 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik ise gündüzlü ve yatılı kurslar imkanlar ölçüsünde gerçekleştirilecek.

Karabük İl Müftülüğünden yapılan açıklamada; "Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmek, dini bilgiyle buluşmak, cami ortamını yakından tanımak ve manevi gelişimlerini desteklemek isteyen tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi yaz Kur’an kurslarına davet ediyoruz." denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.