Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
18 Ağustos, 2015 10:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Naylon Fatura Olayı Büyüyor…

Uzun yıllardır gündemdeki yerini tutarken, son aylarda yeniden hortlayan ve daha çok İSKENDERUN-PAYAS kaynaklı olduğu haber verilirken, Karabük'e de sıçradığı bilgileri aktarılan," NAYLON FATURA" olayı piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor. Demir piyasalarında ki "NAYLON FATURA" olayı büyürken,konu ile ilgili Maliye denetmenlerinin hiç bir etki altında kalmadan olayın üzerine hassasiyetle gittikleri ve bu işi yapan firmaların kısa sürede ortaya çıkaracakları bildiriliyor. GÜVENİLİR FİRMALAR ZAN ALTINDA KALIYOR Naylon Fatura olaylarının iyiden iyiye ayyuka çıktığı yönünde alınan haberlerle birlikte konu ile ilgili görüşlerini dile getiren ilgili kaynaklar, "son aylarda "NAYLON FATURA" konusu yeniden hortladı.Şuan Karabük'ün de "NAYLON FATURA" olayları ile gündeme gelmesi çok çok üzücü. Bu tür sebeplerden dolayı piyasada güvensizlik ortamı oluştu.Bu güvensizlik ortamının biran önce ortadan kaldırılması gerekiyor.Piyasada düzgün ticaret yapan firmalar zan altında bırakılmasın.Kim haksız kazanç elde ediyorsa ortaya çıkarılsın.Bizler bunu istiyoruz ve devlet yetkililerimizden gereğinin yapılmasını bekliyoruz" ifadelerine yer veriyorlar. KARABÜK'ÜN İMAJI ZEDELENİYOR Diğer yandan,Demir piyasasında ki "NAYLON FATURA" olaylarının yıllar öncesine dayandığı yorumlarını da yapan ilgili kişiler, "bizler yıllar öncesi "NAYLON FATURA" konusunda uyarılar yaptık.Tabi devlet yetkililerimiz o zaman da gerekli müdahaleleri yapmıştır.Ancak son aylarda ki bu olay iyiden iyiye ayyuka çıktı.Biz istiyoruz ki bu piyasa da ahlaklı ticaret yapılsın.Birileri gelip bu piyasayı güvensiz kılmasın.Herkes helalinden kazanç sağlasın.Yetkililerimizden rica ediyoruz, Karabük'ün imajı daha fazla zedelenmeden bu duruma acil müdahaleler yapılsın.Yoksa katma değerinin büyük bölümü demir-çelik sektörüne bağlı Karabük piyasası bu işten büyük yara alır" yorumlarını yapıyorlar.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Okan Küçük tarafından
09 Mayıs, 2025 14:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Okan Küçük Yorumluyor 9 Mayıs 2025

Çetinkaya’dan Açık Mesaj: “İftiralara Vakit Yok, Bizim Gündemimiz Hizmet”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, son günlerde  bazı mecralarda çıkan iddialara sert çıktı. Belediyenin borçlarının şeffaf şekilde meclisle paylaşıldığını hatırlatan Başkan, “Borç neyse, kime ne borç varsa hepsi ortada. Gizlimiz saklımız yok. Karabük Belediyesi açık ve dürüst şekilde yönetiliyor,” dedi.

(Ve açıklanan borç bilindiği gibi önceki dönemden devralınan 628 Milyon TL devir ile mevcut borcun 700 Milyon TL olduğu…)

Hakkında ortaya atılan iddialar için de “Bu söylentilere vakit harcamayız” diyerek  konuşan Çetinkaya, “Burası hukuk devleti. Elinde belgesi olan varsa gitsin mahkemeye. Bizim işimiz lafla değil, hizmetle. Çivimizi çakıyoruz, işimizi yapıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik çağrısı da yapan Başkan, “Karabük’ün kavgaya değil, hizmete ihtiyacı var. Gelin bu şehri birlikte kalkındıralım,” diyerek siyasetten çok icraata odaklı bir duruş sergiledi.

 Özetleyecek olursak Başkan Çetinkaya, dedikodulara kapıyı kapattı; şeffaflık ve hizmet vurgusu yaptı: “Söz değil, iş üretiyoruz.” Dedi.

***

Karabük TSO, Mayıs Ayında da Karabük’ün Nabzını Tuttu

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Çapraz’ın yayınladığı Nisan Ayındaki  faaliyetlere  baktığımda  Başkan Çapraz’ın  kent ekonomisine dair temaslarını artırarak sürdürdüğünü görüyorum

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Çapraz, göreve geldiği günden bu yana sürdürdüğü aktif çalışma temposunu Mayıs ayında da devam ettirdiği, sanayiden eğitime, sağlıktan istihdama kadar birçok alanda yürüttüğü temasların, Karabük’ün geleceğine dair umut veren gelişmelere işaret ettiğini düşünüyorum.

Karabük iş dünyasının sesi Ankara ve Karabük arasında yankı buldu

Başkan Çapraz, Mayıs ayı boyunca hem yerelde hem ulusal düzeyde iş dünyasını ilgilendiren çok sayıda önemli faaliyete imza attı. Başkan Çapraz’ın çalışmaları, Karabük ekonomisinin gelişimi ve üyelerinin beklentilerinin karşılanması adına dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.

Bu temaslar, Karabük TSO’nun sadece yerel düzeyde değil, ulusal platformlarda da aktif rol oynamaya başladığını gösteriyor.

Üyelerle güçlü iletişim ve istihdam odaklı adımlar

TSO üyeleriyle birebir görüşmeler gerçekleştiren Çapraz, iş dünyasının beklentilerini dinlemeye devam etti. Ayrıca İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış ile yapılan görüşmeler, Karabük’te istihdam konusundaki ortak çalışmaların artacağı sinyalini verdi. Bu temaslar, TSO’nun sadece temsil değil, çözüm üreten bir kurum olduğunu da gösteriyor.

Etkin, dengeli ve çok yönlü bir dönem

Nisan ayı faaliyetleri, Başkan Fatih Çapraz’ın Karabük TSO’yu durağan bir temsil makamı olmaktan çıkararak, aktif bir çözüm ve proje merkezine dönüştürme çabalarının sürdüğünü ortaya koyuyor. Ankara temaslarından yereldeki kurumsal iş birliklerine kadar her adım, Karabük ekonomisinin güçlenmesi hedefiyle atılmış stratejik hamleler olarak değerlendirilebilir.

Başkan Çapraz’ın, siyasetten üniversiteye, sağlık sektöründen sanayiye kadar geniş bir alanda kurduğu bağlantılar, sadece bugünü değil, Karabük’ün geleceğini şekillendirecek bir vizyonun ipuçlarını veriyor.

Ve gün gün faaliyet raporundaki çalışmaları yorumlayacağım inşallah.

***

Çetinkaya’dan Emekliye Ulaşım Açıklaması: “Hizmet Devam Edecek, Düzenleme Yolda”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, son günlerde kamuoyunda sıkça konuşulan “emekliye ücretsiz otobüs kalkıyor” iddialarına net cevap verdi. Mayıs ayı Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Çetinkaya, “Emeklilere yönelik ücretsiz ulaşımı kaldırmıyoruz, sadece daha düzenli hale getirmek istiyoruz” dedi.

Başkan, özellikle sınırsız biniş hakkının bazı sıkıntılara yol açtığını belirtti. Yeni düzenleme ile 65 yaş altındaki sınırsız kart sisteminin sona ereceğini, bunun yerine herkesin hakkını koruyan  adil bir sistem geleceğini söyledi. Ayrıca, bu süreçte emekli dernekleriyle birlikte bir komisyon kurulacağını ve kararın 1-2 ay içinde netleşeceğini ifade etti.

Çetinkaya, sahadan gelen taleplere kulak verdiklerini vurgularken, “Vatandaşımız da düzene ihtiyaç olduğunu söylüyor. Biz de kimseyi mağdur etmeden en iyi çözümü arıyoruz,” diyerek kamuoyunu rahatlattı.

 Başkan Çetinkaya’nın söylediği  özetle şu. Emekliye bedava otobüs tamamen kalkmıyor, sınırsız biniş sistemine düzen geliyor.  Hem adaletli bir ulaşım hem de kaynakların doğru kullanımı amaçlanıyor, yani.

***

Karabük Üniversitesi’nde ilk kez TEDx sahnesi kuruluyor

Karabük Üniversitesi, 12 Mayıs Pazartesi günü tarihinde ilk kez ve önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak: TEDx Karabük Üniversitesi. Bu etkinlik,  KBÜ rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın liderliğinde, akademik ve toplumsal anlamda önemli bir adım olarak öne çıkıyor. 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda saat 11.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek etkinlikte, yapay zekâ, dijitalleşme, eğitim teknolojileri, kişisel gelişim ve yaşam bilinci gibi konular ele alınacak.

Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın rektörlük döneminde, üniversite sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk projeleri ve inovasyon odaklı çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. TEDx etkinliği, bu vizyonun bir yansıması olarak, farklı disiplinlerden gelen uzmanların bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı bir platform sunuyor. Bu tür etkinlikler, üniversitenin sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesine geçerek, topluma değer katan bir merkez haline geldiğinin göstergesi.

Etkinlikte konuşacak isimler arasında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın yanı sıra, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, UNESCO Kürsü Başkanı Prof. Dr. Elif Çepni, Eğitim Teknolojileri ve Yapay Zeka Uzmanı Ebru Karayel Çınar, Akademisyen Doç. Dr. Mustafa Polat, Yaşam Bilinci ve Moleküler Biyolog Tonguç Gündüz, Yazar ve Aile Danışmanı Osman Sungur Yeken, Akın Dil Eğitim Merkezi Kurucusu Ahmet Akın Yalın, Dijital Dönüşüm Lideri Hakan Acar ve İçerik Üreticisi ve Pazarlama Uzmanı Çağrı Menteş gibi alanında uzman isimler yer alacak. Bu çeşitlilik, etkinliğin zengin içeriğini ve katılımcılara sunacağı farklı bakış açılarını gözler önüne seriyor.

TEDx Karabük Üniversitesi, üniversitenin vizyonunu ve topluma olan katkılarını bir kez daha pekiştiren önemli bir adım olarak tarihe geçecektir. Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın Rektörlüğünde, üniversite sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk projeleri ve inovasyon odaklı çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Bu etkinlik, Karabük Üniversitesi'nin geleceğe yönelik umut verici adımlarının bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Ve üniversitenin sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesine geçerek, topluma değer katan bir merkez haline geldiğinin göstergesidir.

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız: https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.