Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
29 Mart, 2021 23:02 tarihinde yayınlandı
0

Nevzat Akbaş Hafta sonu Kurslarını Ziyaret Etti

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş beraberinde Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile birlikte, Safranbolu Kanuni Ortaokulunda ve Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesinde hafta sonu gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları ziyaretinde, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Okul yöneticilerinden, öğretmenlerden kurslar hakkında bilgi aldı. Ardından dersliklere girerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevaplayan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrencilere sık sık ellerini yıkamalarını, maskelerini takmalarını mesafe aralığına  dikkat etmelerini Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına  devam ederken hijyen kurallarına uymalarını istedi.

Konuşmalarının devamında akademik başarıyı destekleyen kitap okumak olduğunu vurgulayan Akbaş, “Kitap okumayı alışkanlık hale getirelim. Kendinizi ifade etme beceriniz kitap okudukça gelişiyor. İletişim kurmak kitap okudukça ilerlemektedir. Okudukça karşıdaki bir bireyi daha iyi dinleyebiliyor, anlayabiliyor, gündemi takip edebiliyor ve çözüm üretebiliyor durumda olacaksınız. Mutlaka haftalık en az bir kitap bitirelim. Kitap okuyanlar soruları çözmede bir adım öne geçerler. Biz sizlere güveniyoruz” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 10:16 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da 3 bin 154 öğrenci LGS’de ter döktü

Bolu’da 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki sınav başladı. Şehirde 3 bin 154 öğrencinin katıldığı sınavda zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav heyecanı başladı. Bolu’da da sınava girecek olan adaylar ve velileri, sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde toplandı. İçeri giriş saatinin gelmesinin ardından polis ve gözetmenlerin eşliğinde sınıflara giden öğrenciler, 09.30’da sınavın birinci oturumuna katıldı. Zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı. LGS çerçevesinde düzenlenen sınavda birinci oturum 10.45’te sona erecek, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Bolu’da sınava, 3 bin 154 öğrenci katıldı.

“Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler”

Sınav öncesinde kalemini unutan öğrencilere destek amacıyla okul önünde kalem dağıtan AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tacettin Sirac Uzunöz, “Yeğenimizi sınava bırakmaya geldik. Hem de gençlik kolları olarak sınava gelen öğrenciler kalemlerini unutursa diye onlara da kalem hediye etmeye geldik. Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler” dedi.

“Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi”

Kızını sınava getiren Aydın Tüfekçioğlu, “Kızım eylül ayından itibaren büyük çaba sarf etti. Bugün de sınava girecek. Kızım mühendis olmak istiyor. Ama lise hayatı nasıl geçer? Sonrasında ne düşünür? Değişebilir hedefleri. Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin